До Дня психічного здоров’я у Вінниці провели арттерапію для підопічних терцентру

10 жовтня світ відзначає День психічного здоров’я, і у Вінницькому територіальному центрі соціального обслуговування теж вшанували цю дату. Для підопічних закладу організували арттерапевтичне заняття, під час якого малювали мандали, медитували та обговорювали методи зниження тривожності в умовах війни.

«Повномасштабна війна вплинула на психологічний стан всіх українців. Тривожності за своїх близьких та своє здоров’я піддаються особливо люди старшого віку. Щоб навчитися технік самозаспокоєння, в Терцентрі працює гурток з психології. На заняттях наші підопічні вчаться чути себе, впорядковувати свої емоції та бути більш резильєнтними до зовнішніх чинників», – зазначила завідувачка відділення денного перебування Вінницького міського територіального центру соціального обслуговування Ганна Ковбенко.

Захід до Дня психічного здоров’я у Терцентрі підготувала психологиня закладу Галина Ведьонова. Зустріч розпочали з техніки дихання та медитації. А згодом приступили до основного – розмальовування мандал.

«Мандала – це сакральний символ народів Сходу. У перекладі він означає “коло”. Коли людина малює мандалу, вона зосереджується на своєму внутрішньому світі. Відбувається переоцінка своїх переживань, що має сильний психотерапевтичний ефект», – розповіла психологиня Галина Ведьонова.

Відвідувачки заходу, взявши в руки кольорові олівці та вибравши собі візерунок до вподоби, розмальовували мандали. Своїми враженнями від арттерапії поділилася пані Людмила.

«Сама я з Херсону, війна та переїзд дуже вплинули на моє життя. Звісно, у повсякденному житті присутні тривоги. Така техніка допомогла мені зосередитися, заспокоїтися. Не випадково для розмальовки я обрала саме кольорові олівці, адже в житті так не вистачає зараз позитивних емоцій», – говорить пані Людмила.

Нагадаємо, заняття з психології у Терцентрі проходять щосереди і щоп’ятниці. Записатися можна за номером телефону: 67-05-90 або за адресою: вул. Соборна, 50.

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin