Понад 26 тисяч сонячних панелей у Вінниці: розвиток відновлюваних джерел енергії

У Вінницькій громаді активно розвивають відновлювані джерела енергії. Місцевий бізнес встановив на базі своїх потужностей понад 26 тисяч сонячних електростанцій, які генерують понад 14 МВт електроенергії. Про це повідомив Вінницький міський голова Сергій Моргунов на своєму телеграм-каналі та у фейсбуці.

Окрім мінімізації навантаження на загальну енергосистему, є й інші переваги використання ВДЕ. За словами Сергія Моргунова, це дозволяє бізнесу не зупиняти виробничі процеси в умовах вимкнення світла, а громаді – заощаджувати електроенергію.

«Нині маємо понад 60 підприємств, які встановили сонячні станції. 19 із них – подали документи на муніципальну програму, і з міського бюджету частково відшкодовано їм витрати на таке обладнання», – зазначив Сергій Моргунов.

Щоб стимулювати бізнес до «зеленого» переходу, міська влада запровадила такий інструмент підтримки, як Порядок компенсації витрат на придбання обладнання для генерації електроенергії з ВДЕ. У червні дію Порядку розширили й на великий бізнес.

«Під час останньої сесії міської ради затвердили також зміни до Порядку компенсації в частині встановлення акумуляторних батарей. Якщо підприємство поставить і СЕС, і установки, які можуть накопичувати електроенергію – зможе отримати вдвічі більшу компенсацію», – сказав міський голова.

Він також додав, що всі ці заходи спрямовані на стійкість громади. Особливо в умовах війни та постійних атак ворога на критичну інфраструктуру.

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin