Розпочав роботу літній фізико-математичної табір: деталі

Днями ще 60 школярів – переможці олімпіад з фізики, математики, інформатики – розпочали відпочинок на базі фізико-математичного ліцею № 17. Такий табір у Вінницькій громаді функціонує вже понад 25 років, його відвідують діти, які стали переможцям олімпіад III та IV рівнів з фізики, математики та інформатики. Більшість учасників – учні ліцею № 17, технічного ліцею, Подільського науково-технічного ліцею та ліцеїв № 4 та № 8.

Для учасників літньої фізико-математичної школи розробили насичену програму з цікавими заняттями та розгорнули на подвір’ї школи кілька тематичних локацій.

Ідея табору – задовольнити освітні потреби дітей, які готові отримувати додаткові знання з точних наук.

За словами засновника табору, заступника директора з інформаційних технологій Юрія Пасіхова, попередньо провели реєстрацію, відібрали учнів і розпочали роботу табору.

«Наші діти – це інтелект країни, це її окраса. Тому необхідно надати їм відповідні умови. Завдяки цьому у нас зростають призери та переможці всеукраїнських і міжнародних олімпіад. В таборі є юніори (7 клас), менші кадети (8 клас), старші кадети (9 клас) і ветерани (десятикласники)», – розповідає Юрій Пасіхов.

Під час перебування в таборі талановиті юні вінничани розв’язують задачі, відвідують факультативи, консультації, спецкурси, грають в інтелектуальні ігри та випробовують власні сили на «фізмат-боях». Окрім занять, учасники табору мають і різноманітні розваження.

За словами учасника табору Андрія, літня школа призначена для дітей, які зацікавлені технічними науками. На його думку, такі табори дуже важливі для юнацтва, адже тут можна закріпити вже здобуті знання, відпочити й поспілкуватись з однолітками.

«Я вперше потрапив у такий табір, і приємно здивований, адже саме тут поєднання і відпочинку, і пізнання нового. Тут ми відвідуємо лекції, шукаємо цікаві розв’язки задач та прикладів», – розповідає хлопець.

Табір працюватиме по 14 серпня і фінансується коштом бюджету Вінницької міської ради. Після закінчення літньої школи кожен учасник отримає сертифікат про її проходження.

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin