Сьогодні відбулось третє засідання фокус-групи на тему управління відходами громади: читайте у матеріалі

Сьогодні, 6 серпня, у Вінниці відбулось третє із цілої низки засідань у вигляді фокус-групової дискусії на тему управління відходами. Цього разу у центрі уваги були питання утилізації відходів будівельного походження. Участь у зустрічі взяли експерти та небайдужі містяни. Нагадаємо відповідне засідання ініційовано департаментом відновлення і розвитку за участі департаменту комунального господарства та благоустрою міської ради. Воно відбувається у межах роботи над Планом управління відходами громади – дорожньої карти, що визначатиме напрями розбудови сфери у поєднанні зі зростанням громадянської свідомості.

Як зазначила директорка департаменту відновлення та розвитку Ольга Ремешевська, питання управління відходами надзвичайно актуальне. Вони регулюються відповідним Законом України, а також положеннями й нормативними актами державного та місцевого значення, направлених на покращення екології та збереження природного середовища.

«Нагадаємо, у 2022 році Вінниця першою в Україні затвердила Зелений курс, що в числі низки енергоефективних та екологічних кейсів передбачає й впровадження європейських принципів та правил поводження з усіма видами відходів. І мова тут не лише про утилізацію, а в першу чергу про сортування з можливістю подальшої переробки для повторного використання вторинної сировини, – каже Ольга Ремешевська. – Щодо відходів будівництва та знесення об’єктів, то наразі дослідження показало низку викликів. Це і недостатність місць для їх складування, і загалом низька культура населення щодо організованого вивозу такого різновиду сміття. Крім того, маємо напрацювати алгоритм дій у громаді на випадок руйнування, спричинених війною. Адже від цього, на жаль, не застрахований ніхто».

Як і попередні, засідання цієї фокус-групи відбулося у форматі відкритого дискусійного майданчика. До його роботи були залучені експерти не лише із Вінниці, а й інших міст, зокрема Києва та Дніпра. Вони звернулися до присутніх у онлайн режимі.

«Нам важливо під час спільного діалогу отримати зворотній зв’язок від населення, почути думки жителів та виявити проблемні моменти і знайти дієві інструменти для їх вирішення, – зауважила Ольга Ремешевська.

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin