“Кераміка та гончарство”: вінницьку малечу запрошують до творчих занять у гуртку

При Вінницькому Палаці дітей та юнацтва діє безкоштовний гурток кераміки та гончарства. Він активно функціонує з 1969 року. Гуртківці під супроводом педагогів освоюють різноманітні прийоми ліплення із глини, знайомляться з етнографічними особливостями кераміки різних регіонів України, долучаються до традицій рідного краю.

Прості ліплені тварини, іграшки-свистунці та об’ємні вироби, виготовлені власноруч – це перші кроки у світі гончарного мистецтва. А створені старшими гуртківцями вишукані гончарні вироби з нефарбованої глини та керамічний посуд, оздоблений традиційними орнаментами, стають визнаною окрасою будь-якої виставки.

За останні роки вихованці стали багаторазовими учасниками та призерами конкурсу юних майстрів народних ремесел «Поділля. Творчість. Діти», «Український сувенір», Міжнародного молодіжного фестивалю «Опішне» та фестивалю народних ремесел «Шешори», обласного конкурсу декоративно-ужиткового мистецтва «Знай і люби свій край».

Долучитися до гуртка можуть діти від чотирьох років. Керівницею якого є Бондар Вікторія Олександрівна. Вона зазначає, що індивідуальний підхід до кожної дитини – це запорука успіху у навчанні та розкритті творчого потенціалу вихованців.

“Якщо ваша малеча цінує українське народне мистецтво, мріє зберегти та відродити традиції гончарства, полюбляє створювати керамічні іграшки, ми радо зустрінемо їх на заняттях нашого гуртка”, – зазначила Вікторія Бондар.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin