Затримали його у серпні прикордонники у Могилеві-Подільському.

Іноземцю інкримінували крадіжку, розбій та умисне вбивство у Флориді, за що передбачена смертна кара. Але він усі звинувачення відкидає, адвокати певні — доказова база слабка.

У суботу засідання суду затягнулось до пізнього вечора, а троє захисників Крейга переконували суддю, що Україна, яка підписала міжнародні конвенції та відмовилась від смертної кари, не має права видавати іноземця. Тим паче із США не було отримано письмові гарантії, що у рідній країні проти чоловіка не застосують це покарання.

Сам Крейг Ленг просив в України політичного притулку та статус біженця. Поряд постійно була його кохана дівчина з України, яка чекає на їхню спільну дитину.

Зрештою, суддя залишив Крейга Ленга під домашнім арештом. Він проживатиме у Вінниці, де йому надали квартиру.

Додамо, що 29-річний американець Крейг Ленг приїхав в Україну у 2015 році. Служив у армії США 5,5 років. Воював у Іраку та Афганістані. Після армії в 2015 році приїхав в Україну, Вступив до ДУК “Правий сектор”. У 2015-2016 роках воював з ними, потім приєднався до Грузинського легіону (підрозділ іноземців, які вирішили йти воювати на Донбасі проти РФ).

– Коли я їхав у 2015 році, привіз 4 комплекти форми. В мене був власний пристрій нічного бачення. Інша амуніція та різне обладнання, аптечки та термоодяг. Я купив це на власні гроші, щоб використовувати це тут, – казав він.

Усі подробиці в газеті.

Вікторія Снігур

відео: суд по добровольцю з США Крейгу Лангу (Craig) – Вінниця – продовження суд о 18-00 сьогодні:

Nai-post ni Oleg Veremiyenko noong Sabado, Setyembre 28, 2019