Його очолив Апостольський нунцій в Україні Архиєпископ Клаудіо Гуджеротті. На марш зібралось більше 5 тисяч учасників із України та з-за кордону… А загалом Вінниччину за 3 дні Конгресу відвідали більше 20 тисяч гостей…

Під час третього, заключного, дня Конгресу тисячі людей з Вінниці та області, інших міст України, паломники з Польщі, Італії та США долучились до «Маршу сімей» — молитовної ходи з Пресвятими дарами. Таким чином віряни висловили свою підтримку інституту сім`ї в Україні. Хода супроводжувалася молитвами, релігійними піснями, музикою та проповідями священнослужителів.

Згодом на площі Василя Стуса відбулася Свята меса. Очолив службу Апостольський нунцій — посол Ватикану в Україні.

Марш родин у Вінниці очолив Папський нунцій
Під час маршу

– У нашому регіоні відбувається знакова подія — Всеукраїнський конгрес сімей. Сюди прибули духовні отці, віряни — гості з Ватикану, представники різних Церков та конфесій та ті, хто вболіває за майбутнє нашої держави й збереження інституту сім’ї, — наголосив у вітальному слові Ігор Івасюк. — Надзвичайно важливим завданням для нашого суспільства сьогодні є збереження та зміцнення сімейних цінностей. Саме вони — духовно-моральна основа громадянського суспільства та запорука єдності українського народу.

Під час ходи відбулося чотири стояння — на них читали фрагменти Євангелія, які стосуються подружжя та родин. Віряни ставали навколішки. Йдучи в колоні, дівчатка із плетених корзинок сипали пелюстки квітів. Також під час маршу люди читали молитви та співали релігійні пісні.

Побачити реальну кількість учасників маршу можна було біля надпису «I love Vinnytsia»… І справді, по центру Вінниці до «Книжки» йшло море людей! Нині ці вражаючі фото зі столиці Поділля розлетілись по всьому світу…