Трансформація багатоповерхівок: у Вінниці розпочали капремонт дахів на 5 будинках

На цьому тижні модернізація покрівель стартує за адресами Магістратська, 102 і 110; Хлібна, 25; Ар. Артинова, 29; Г. Успенського, 69; Саксаганського 13.

Про це повідомляє Департамент житлового господарства Вінницької міської ради.

Цьогоріч ми плануємо здійснити капітальний ремонт покрівель у 24-х багатоквартирних будинках. Серед них 22 будинки, в яких створено ОСББ і які обрали модернізацію покрівлі в якості першого безкоштовного капітального ремонту по програмі підтримки об’єднань співвласників.

Щороку у Вінницькій міській територіальній громаді у багатоквартирних будинках ремонтують не тільки покрівлі. На умовах співфінансування наш департамент організовує ремонт щитових та ліфтів, роботи з герметизації міжпанельні стики, заміну вікон на енергоефективні, облаштування прибудинкових територій з асфальтуванням, виділенням паркомісць, встановленням лавок, смітників, пандусів тощо.

Роботи виконуються в рамках Програми розвитку та утримання житлово-комунального господарства Вінниці на 2019-2024 роки та на умовах співфінансування, де мешканці сплачують 30% вартості, решту 70% – фінансують з бюджету громади.

“Вінниця одне з небагатьох міст в якому місцева влада надає допомогу та всебічно підтримує ініціативу у створенні ОСББ . У багатоповерхівках, де створюють об’єднання співвласників, є можливість зробити один капітальний ремонт за рахунок міського бюджету. А якщо будинок зведений до 1970 року, то фінансова підтримка надається на ремонт одразу двох конструктивних елементів, але не протягом одного року”, – каже директор департаменту житлового господарства Роман Фурман.

Роман Фурман додав, що з таким планом ми розпочинаємо роботи у цьому році. Кількість будинків може змінюватись в залежності від фінансових можливостей бюджету та готовності мешканців взяти участь у програмі співфінансування.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin