У Вінницькій міській територіальній громаді навесні розпочнеться набір слухачів на проєкт «Норвегія-Україна»

У березні у Вінницькій міській територіальній громаді розпочнеться набір слухачів на безоплатні курси з перепідготовки та соціальної адаптації «Підприємництво та інформаційні технології в бізнесі» від проєкту «Норвегія-Україна» (NUPASS). Долучитися до них можуть ветерани АТО/ООС, військовослужбовці, звільнені в запас, їх рідні та члени сімей загиблих учасників бойових дій. Курси проходитимуть на базі Вінницького національного технічного університету.

Цьогоріч у Вінниці пройде професійне навчання соціальних підприємців у партнерстві із ВНТУ та проєктом «Норвегія-Україна» з метою адаптації та інтеграції в бізнес-середовище учасників бойових дій, військовослужбовців силових структур, звільнених в запас, а також членів їхніх родин та сімей загиблих учасників бойових дій.

Впродовж трьох місяців викладачі та науковці університету, фахівці Вінницької міської ради та профільних організацій-партнерів навчатимуть слухачів, як стати підприємцями. Протягом 500 годин вони вивчатимуть організацію підприємницької діяльності, бізнес-планування, менеджмент та маркетинг, інтернет-технології в бізнесі, ораторське мистецтво, психологію та англійську мову. Після завершення навчання, випускники отримають свідоцтво про професійну перепідготовку державного зразка, спільний сертифікат університету NORD і Вінницького національного технічного університету.

«У 2021 році був підписаний Меморандум між Вінницькою міською радою та Міжнародним центром «Норвегія-Україна» щодо співпраці у напрямку реалізації низки проєктів чинної Програми розвитку соціального підприємництва. Важливо, що саме модель соціального підприємництва дозволяє створити належні умови для ефективної соціалізації військовослужбовців, ветеранів АТО/ООС, їх родин. Зазначу, що у 2021 році Вінниця стала першим містом в Україні, яке долучилось до співфінансування проєкту «Норвегія-Україна». Навчання доводить, що ветерани спроможні започаткувати власний бізнес. Ми готові підтримувати їх ініціативи», – каже директор департаменту економіки і інвестицій міської ради Максим Мартьянов.

Нагадаємо, що у вересні 2021 року пройшли курси з перепідготовки та соціальної адаптації «Підприємництво та інформаційні технології в бізнесі» від проєкту «Норвегія-Україна» (NUPASS). Навчання тривало три місяці на базі Вінницького національного технічного університету. До нього долучилися 35 учасників. Випускники отримали свідоцтво про професійну перепідготовку.

**Довідка: **

Проєкт «Норвегія-Україна» започатковано за ініціативи Міжнародного фонду соціальної адаптації, МЗС Норвегії й Університету NORD у 2003 році. Він передбачає професійну перепідготовку та соціальну адаптацію звільнених військових та членів їхніх родин. Завдяки проєкту у 2014-му створено, а 2016-го розширено Норвезько-Український університетський альянс. Нині до нього входять 16 університетів (15 українських та норвезький NORD Університет).

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin