Колишній командувач армії США в Європі вважає, що у Росії залишилось ресурсів ще на 10 днів для наступальних бойових дій в Україні

Колишній командувач армії США в Європі генерал Бен Годжес вважає, що у Росії залишилось ресурсів ще на 10 днів для наступальних бойових дій в Україні.

Про це він написав у Twitter.

“Російські сили досягнуть кульмінації протягом наступних 10 днів, якщо ми будемо продовжувати тиск на них. У них проблеми з людськими ресурсами, нестачею боєприпасів. Потрібно прискорити/розширити підтримку України для знищення російської артилерії, ракет і крилатих ракет. Зараз важливо тримати ногу на газі”, — написав Годжес.

У блозі спільно з військовим експертом Джуліаном Ліндлі-Френчемвін він висловив думку, що російська загарбницька війна в Україні зараз вступає в критичну фазу, і тому важливо підтримувати Україну, щоб досягти кульмінаційної точки, після чого РФ вже не може просуватися вперед.

“Результат стає все більш очевидним для погано спланованої та проведеної російської військової кампанії…Швидко стало зрозуміло, що основне оперативне та тактичне планування російського Генерального штабу було неадекватним”, — пишуть експерти.

За їх словами, більшість розвідданих, що лежать в основі російської кампанії, були або помилковими, або застарілими; цілі та зони відповідальності між батальйонними тактичними групами не були чітко окреслені; захищений зв’язок між штабом та силами передового базування часто виходив з ладу; силовий захист практично був відсутній; спільні операції між повітряними та наземними частинами були вкрай утруднені через відсутність координації та зв’язку.

“А “російська практика “засівання” регулярних армійських формувань призовниками призвела до швидкого погіршення морального духу сил перед жорстким українським опором”, — зазначають військові експерти.

За їх прогнозом, враховуючи виснаження російських сил, наступний тиждень може виявитися критичним.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin