Папа Франциск закликав зупинити війну, «в яку втягнули» Україну

Папа римський Франциск закликав відновити мир в Україні, звертаючись із традиційним посланням «До міста і світу» (Urbi et Orbi) з нагоди святкування Великодня, який понтифік назвав цього року «Великоднем війни».

«Хай буде мир у змученій Україні, яка настільки жорстоко зазнала насильства і руйнування нещадної і безглуздої війни, в яку її втягнули», – сказав голова Римо-католицької церкви, виступаючи перед присутніми на площі перед Собором Святого Петра у Ватикані 17 квітня.

Франциск наголосив, що світові політики мають почути благання про мир. «Нехай буде мирне рішення і припиниться гра м’язами у той час, коли страждають люди», – заявив понтифік.

Папа римський нагадав про період коронавірусної пандемії, яка за понад два роки забрала безліч життів. «Настав час вийти з мороку на світло, рука до руки, використовуючи нашу силу й ресурси. Натомість ми демонструємо, що в нас ще живий дух Каїна, які бачив в Авелі суперника, а не свого брата, і думав про те, як його усунути», – сказав Франциск.

Понтифік додав, що «в його серці зараз – усі численні жертви війни в Україні, мільйони біженців і внутрішньо переміщених осіб, розділені сім’ї, залишені самі на себе літні люди, розбиті життя і зруйновані вщент міста».

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin