Понад 80% поранених українських військових повертаються у стрій

Понад 80% поранених українських військових після лікування повертаються у стрій. Це означає високий рівень військової медицини, якість лікування і реабілітації.

Про це повідомила в ефірі національного телемарафону заступник міністра оборони Ганна Маляр, передає Укрінформ.

«Вчора мені вдалося передати паски нашим пораненим в один із госпіталів України і медичному колективу, тому що треба розуміти, що наші військові медики сьогодні так само на фронті, вони, по суті, відповідають за життя і здоров’я наших поранених воїнів. І треба розуміти, що це величезна перемога української військової медицини, надзвичайно високий відсоток поранених знову повертається у стрій – це більше 80 відсотків. Йдеться про рівень військової медицини, якість лікування і реабілітації», –сказала Маляр.

Щодо забезпечення зброєю української армії заступник міністра зазначила, що зараз усі державні процеси організовані на високому рівні і є можливість забезпечувати Збройні сили всім, що потрібно.

«Єдине, з чим ми самі не можемо впоратися, – це допомога з важким озброєнням, яке ми очікуємо від західних країн. Все, що стосується інших позицій, на сьогодні все це організовано… Але найбільша допомога – це людська участь, увага до наших військових, вияв вдячності. І сьогодні це дуже гарна нагода – свято, але це треба робити щодня, і це буде найбільший внесок і волонтерів, і всіх громадян для наших Збройних сил», – підкреслила урядовець.

Маляр зауважила, що в бойових умовах складно усіх воїнів забезпечити великодніми пасками, але все, що можна, робиться.

«І ми надзвичайно вдячні волонтерам і всім громадянам України, хто до цього долучається», – сказала заступник міністра.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin