У День пам’яті та примирення віддаємо данину мільйонам людей, яких вбив гітлерівський нацизм – Сергій Моргунов За інформацією ВМР

Сьогодні в Україні зустрічаємо День пам’яті і примирення. Та багато, хто не зможе покласти квітів на могили рідних, які полягли у найкривавішій війні у світі. Тому що знову війна і це ще більше загострило наш біль і нашу жалобу, написав на своїй сторінці у фейсбуці та телеграм-каналі Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

За його словами, згадати усіх тих, хто воювали проти нацизму на фронтах Другої світової, пом’янути тих, хто загинув в окупованих містах і селах та концтаборах – це значить віддати данину мільйонам людей, яких вбив гітлерівський нацизм. Тільки в Україні, за даними дослідників, втрати склали близько 8 млн людей. У Вінниці не дожив до завершення нацистської окупації кожен третій.

Меморіальний солдатський цвинтар на Київській, братські єврейські могили на Максимовича, поховання в’язнів «Шталагу 329»… Вічне нагадування про масштаби мерзенного зла, яке вдалося зупинити спільними зусиллями світу.

«77 років тому наші діди та прадіди перемогли нацистів у Другій світовій війні. Вони б пишалися героїзмом своїх нащадків, які сьогодні борються з сучасними нацистами – рашистами. Наші захисники дають гідну відсіч російській навалі. Бо ми на своїй землі. І перемога буде за нами! Вічна шана жертвам Другої світової! Перемогли нацизм – переможемо і рашизм! Слава Україні!» – наголосив Сергій Моргунов.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin