У Вінниці тривають поточні ремонти багатоповерхівок Повідомила Вінницька міська рада

Поточні ремонтні роботи у багатоквартирних будинках проводяться за рахунок співвласників і виконуються силами управляючих компаній. На початку року формується план заходів з урахуванням першочергових робіт за пропозиціями управлінських компаній та уповноважених по будинках і як тільки дозволяє погода, розпочинаються поточні ремонти. У кожного будинку план робіт індивідуальний і складають його відповідно до потреб.

«Співвласники будинків самі обирають, які роботи потрібно провести першочергово, а які – пізніше. Однак, як показує практика, спершу лагодять дахи, замінюють інженерні мережі та старі вікна у під’їздах на металопластикові. Згодом ремонтують електрощитові, сходи у під’їздах та самі під’їзди. Управлінські компанії ремонти проводять згідно сформованого графіку. За перший квартал поточного року вже зроблено чимало робіт: відремонтували 12 під’їздів, полагодили 1661 м² покрівлі будинків та замінили понад 30 світильників на енергозберігаючі», – розповідає директор департаменту житлового господарства міської ради Роман Фурман.

Він додає, якщо є потреба у поточному ремонті певного конструктивного елемента будинку, а ці роботи не зазначені у плані, то співвласники на загальних зборах можуть внести зміни до договору, а управлінська компанія скорегує план робіт.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin