85 % підприємств у Вінниці відновили роботу – Сергій Моргунов Про це повідомляє ВМР

Аби місто нормально функціонувало і допомагало тримати оборону усій країни, має працювати економіка, переконаний Вінницький міський голова Сергій Моргунов. Про ситуацію у місті він розповів на своїй сторінці у фейсбуці та телеграм-каналі.

Сергій Моргунов повідомив, що 85 % вінницьких підприємств відновили свою роботу. На повну потужність вийшли не всі. Разом із тим, уточнив він, окремі компанії працюють у цілодобовому режимі або збільшили тривалість робочої зміни до 12 годин.

Водночас, за словами очільника громади, у Вінниці спостерігається певне уповільнення темпів по реєстрації переміщених осіб, хоча люди з гарячих точок продовжують прибувати.

«Наразі у місті вже офіційно мешкає 36,6 тис. переселенців. Наші соцслужби не залишають без уваги жодну родину. Підтримуємо і вінничан, яким зараз складно зводити кінці з кінцями. Майже чотири тисячі продуктових наборів передали для багатодітних родин, одиноких пенсіонерів, людей з інвалідністю», – додав Сергій Моргунов.

Також міський голова розповів про старт благодійного концертного туру вінницьких виконавців, які у Польщі збиратимуть кошти для військових. Сьогодні гурт Contrabass та Зразкова майстерня естрадного мистецтва “Зоряна мрія” міського палацу мистецтв «Зоря» дадуть перший концерт у місті-побратимі Кельце з програмою «Ні війні. Діти за мир в Україні».

«Українська пісня лунатиме сьогодні і на головному вокальному конкурсі Європи – Євробаченні. Kalush Orcestra виступить у півфіналі, музиканти уже здобули прихильність європейської публіки. Сьогодні наша країна захищає не тільки свою територію, а і свій культурний код. А коли ми об’єднані заради однієї мети – перемоги – у нас все вийде! Слава Україні!» – наголосив Сергій Моргунов.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin