Вінницька міська рада спрямовує 100 млн грн на підтримку армії

Військові облігації — це цільові цінні папери внутрішньої державної позики. Їх випускає Міністерство фінансів України. Кошти від цих облігацій використовують на потреби ЗСУ та держави в умовах воєнного стану. При купівлі облігацій, держава гарантує повернення всієї суми інвестиції.

Вінниця планує прибрати державні цінні папери внутрішньої державної позики на загальну суму до 100 млн грн терміном на 3 місяці за рахунок тимчасово вільних коштів бюджету Вінницької міської територіальної громади з поверненням коштів до кінця року.

Очільник Вінниці Сергій Моргунов зазначає, що придбання військових облігацій – це ще один внесок Вінницької громади у боротьбу з цинічним і жорстоким окупантом.

«Враховуючи ситуацію, яка зараз відбувається в країні, ми не можемо проводити роботи по наших муніципальних проєктах. Тож є пропозиція, щоб наявні кошти територіальної громади направити на Перемогу – на підтримку нашої армії. Зараз ми інвестуємо в нашу країну, а згодом ці кошти повернуться, і ми зможемо використати їх на розвиток територіальної громади», – каже Сергій Моргунов.

Депутати одноголосно ухвалили дане рішення.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin