КП «Вінницяміськтеплоенерго» просить вінничан погасити борги за спожиті послуги, які вже сягнули майже 200 млн грн

Наразі вінничани не сплатили КП «Вінницяміськтеплоенерго» (ВМТЕ) за його послуги 190 млн грн. Цей борг накопичувався не один місяць і навіть не рік, кажуть на підприємстві. Зокрема, лише за минулий опалювальний сезон населення заборгувало 40 млн грн.

Такий низький рівень проплат негативно позначається на діяльності теплопостачальників. Адже комунальні платежі – це головні обігові кошти, за які КП «Вінницяміськтеплоенерго» виконує необхідні ремонтні та профілактичні роботи в котельнях та на мережах.

«Ще одна не менш важлива стаття витрат – оплата використаних ресурсів: газу, води, електроенергії. І тут треба враховувати, що ціна на природнє паливо з наступного місяця зросте більш ніж утричі. Поки ці витрати повністю лягають на плечі нашого підприємства, однак навряд чи за існування такої заборгованості населення ми зможемо з ним упоратися. А це негативно вплине на підготовку до опалювального сезону 2022-2023 рр., через що взимку можуть почастішати пориви на мережах, і, як наслідок, – ми будемо змушені частіше призупиняти подачу тепла і гарячої води на період ремонту», – каже Сергій Корчака, заступник генерального директора ВМТЕ з економічних питань.

Він наголошує, щоб цього уникнути вінничанам вкрай необхідно своєчасно сплачувати суми, нараховані у платіжках.

«Ми розуміємо, що часи важкі, але такими вони є й для теплокомуненерго. Тож, ми безмежно вдячні всім, хто розраховується за спожиті послуги. Це дає нам можливість здійснювати, заплановані заходи з підготовки до наступного опалювального сезону. Відтак, вкотре закликаємо вінничан не накопичувати борги та за можливості своєчасно оплачувати платіжки. Тим самим ви допоможете зміцнити тил нашої громади», – каже Сергій Корчака.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin