Вінницький військовий хірург успішно провів операцію, яка немає аналогів у світі

Вінницький військовий хірург Костянтин Гуменюк зумів успішно провести у мобільному госпіталі біля прифронтового міста унікальну операцію з видалення нирки при вогнепальному пораненні. Зазначається, що операція немає аналогів у світі та була першою в Україні.

Про це повідомляє перший заступник голови облради Володимир Кістіон з посиланням на Сухопутні війська.

“У військово мобільному госпіталі в одному з прифронтових міст вперше в Україні виконана сучасна лапароскопічна операція – видалення нирки при вогнепальному пораненні з руйнацією органу”, – йдеться у повідомленні.

Як йдеться на сторінці Командування Медичних сил ЗСУ, таких операцій в мобільному госпіталі виконано вже дві, і як наслідок – врятовано життя наших захисників.

Військові вже проходять реабілітацію після хірургічного втручання та навіть самостійно ходять по палаті.

За словами заступниці міністра оборони Ганни Маляр, такі операції при бойовій травмі нирки не мають аналогів у світі.

“Військові хірурги України тримають стрій та впроваджують сучасні малоінвазивні операції для порятунку важких поранених”, – зазначила Ганна Маляр.

Довідка

Полковник медичної служби Костянтин Гуменюк – головний хірург Збройних Сил України. З 2014 року працював у зоні АТО. У 2017 році призначений головним хірургом АТО, 2018-2019 – головний хірург операції Об’єднаних сил. Кандидат медичних наук.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin