Десять груп замість запланованих чотирьох, – у Вінниці стартували курси розмовної української мови «ВІЛЬНА УКРАЇНСЬКА»

З понеділка, 6 червня, розпочали свою роботу клуби з вивчення української мови. На сьогодні організовано заняття у десяти групах замість запланованих чотирьох, адже охочих – дуже багато. Всього до курсів з вивчення української зараховано 200 підлітків та дорослих із числа вінничан та внутрішньо переміщених осіб.

«Я дуже хочу навчитися розмовляти українською. Мені сподобалась атмосфера на першому занятті. Обстановка у колективі доброзичлива. Дякую!», – ділиться враженнями учасниця курсів «Вільна українська».

Проєкт триватиме протягом восьми тижнів. До викладання курсів залучені досвідчені фахівці-філологи із числа вчителів закладів загальної середньої освіти Вінницької громади.

«Спільними зусиллями разом із департаментом культури та відділом молодіжної політики міської ради нам вдалося організувати належні локації для проведення занять. Нині курси проводяться на базі восьми міських центрів, серед яких два заклади загальної середньої освіти, чотири міських бібліотеки та два підліткових клуби за місцем проживання», – зазначає директорка департаменту освіти міської ради Оксана Яценко.

Вона додає: «Нам, освітянам, добре відомо, наскільки важливим є створення сприятливого мікроклімату в колективі. Педагоги роблять усе можливе, щоб організувати комфортні умови для вивчення української, намагаються підібрати доцільні методи та форми роботи, аби заняття принесли бажаний результат та очікувану користь».

Доповнює програму курсів «Вільна українська» ініціатива «Навчай українською», що впроваджується в рамках Всеукраїнського марафону «Єдині». Модератори проєкту пропонують слухачам курсів онлайн-вебінари та лекції, які допоможуть полегшити вивчення української, а також надають онлайн-підтримку у вирішенні мовних питань.

За результатами попереднього анкетування, учасники курсів прагнуть вільно розмовляти українською в побуті, позбутися русизмів і суржику, легко висловлювати свою думку та навіть засвоїти нові правописні норми.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin