Заняття спортом у Вінниці допомагають забути жахи війни: історія хлопчиків, які переселились із Краматорська ВМР

Через війну хлопцям разом з батьками довелось покинути рідну домівку в Краматорську. До Вінниці родини Потаєнко та Толстяк приїхали ще 16 березня. Тут у хлопців, завдяки заняттям спортом, з’явилась можливість швидше призвичаїтись до нового життя.

«Вінниця зустріла нас дуже привітно, нам тут подобається, – каже мама Андрія та Олександра Потаєнко Наталія. – Про безкоштовні заняття з легкої атлетики ми дізнались із новинних груп у месенджерах. У хлопців був важкий період адаптації, але тренер знайшов до них підхід. Діти просто у захваті від тренувань».

Відзначає старанність малюків і їхній тренер. «Не дивлячись на всі проблеми та жахіття війни, які діти пережили до переїзду у Вінницю, зараз вони дуже гарно проявляють себе на тренуваннях, та з великим задоволенням займаються, – каже Володимир Прошин. – Діти швидко знайшли спільну мову та потоваришували з іншими спортсменами групи».

За час війни МДЮСШ№1 прийняла до себе близько 40 дітей-переселенців, які регулярно відвідують навчально-тренувальні заняття. У школі культивується 4 олімпійських види спорту: легка атлетика, хокей на траві, художня гімнастика та настільний теніс.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin