Вінницький бодібілдер привіз золото з турніру Арнольда Шварценеггера у Барселоні (ФОТО)

Вінницький спортсмен взяв участь разом з українськими «колегами по цеху» на турнірі «Арнольд Клаcсік Європа», який відбувся у Барселоні (Іспанія) та має рейтинг вищий, ніж чемпіонати світу чи континентальні першості. Українські бодібілдери змагались з понад тисячою атлетів із багатьох країн світу та вибороли 20 медалей, дев’ять з яких золоті. 

Першим на найвищу сходинку каталонського п’єдесталу пошани піднявся спортсмен із Кордишівки (Козятинський район) Віталій Плис – неодноразовий чемпіон країни і переможець чемпіонатів Києва, майстер спорту України.

Вінничанин став переможцем у категорії «класичний бодібілдинг, понад 180 см». «Арнольд Клаcсік Європа» тривав три раунди, та з кожного наш земляк виходив переможцем! У даній категорії змагалися 13 спортсменів, які представляли Німеччину, Бельгію, Казахстан, ОАЕ, Францію, Швейцарію, Росію, Румунію, Чехію та Італію.  

– Я виступав у перший день. На жаль, Арнольд Шварценеггер вручав нагороди лише призерам другого змагального дня, – розповів Віталій Плис. – На «Арнольд Клаcсік Європа» я змагався вперше. І для мене, і для інших учасників, це найбільш значимий турнір у світі бодібілдингу. Всі національні чемпіони прагнуть взяти участь у ньому.

Як розповів Віталій Плис, захопився бодібілдингом він у 13-14 років, коли мешкав у Кордишівці. В дитинстві спортсмен бачив плакат із Арнольдом Шварценеггером. І захотів мати вигляд, як у нього.

Відомо, що оцінювали спортсменів за зовнішнім виглядом, пропорційністю розвинених м’язів верху і низу, сухістю – наскільки мало відсотків води і жиру в організмі. Загальна оцінка враховує виступ у різних позах.

– Для успіху необхідно виглядати добре в усіх аспектах, – прокоментував Віталій Плис.   

За перше місце Віталій Плис не отримав жодної грошової винагороди. Лише Кубок, золоту нагороду і сертифікат переможця. Але сам славетний титул чемпіона «Арнольд Клаcсік Європа» тепер працюватиме на нього все життя!

Наш бодібілдер працює тренером в тренажерному залі Києва, однак до змагань нікого не готує. Віталій каже, що летів у Барселону власним коштом. Вся підготовка – також за його рахунок. Спонсорської чи бюджетної підтримки у Віталія Плиса поки не має.

Віталій Плис наразі планує виступити на чемпіонаті світу. Він відбудеться 5-11 листопада в Ель-Фуджайра (ОАЕ).

Новини Вінниці / Вінницький бодібілдер привіз золото з турніру Арнольда Шварценеггера у Барселоні (ФОТО)Новини Вінниці / Вінницький бодібілдер привіз золото з турніру Арнольда Шварценеггера у Барселоні (ФОТО)Новини Вінниці / Вінницький бодібілдер привіз золото з турніру Арнольда Шварценеггера у Барселоні (ФОТО)
Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin