Сесія міської ради: схвалено звіти щодо виконанню бюджету та реалізації Програми економічного і соціального розвитку в першому півріччі ВМР

Воєнні дії поставили виклики перед усіма секторами економіки та соціальної сфери Вінницької МТГ та створили умови, в яких неможливо в повному обсязі виконати всі заплановані завдання та плани. Втім місто докладає максимум зусиль для того, щоб підтримувати належний рівень порядку. Сьогодні, 26 серпня, депутати міської ради схвалили звіти щодо виконанню бюджету та реалізації Програми економічного і соціального розвитку в першому півріччі.

За даними опитувань промислових підприємств у Вінниці, протягом першого місяця повномасштабної війни вони були завантажені лише на 40-60% наявних потужностей. Наприкінці весни ця ситуація дещо вирівнялась і стан завантаженості на кінець першого півріччя складає 70-80% від довоєнного рівня.

При цьому обсяги реалізації промислової продукції у номінальному вираженні за п’ять місяців склали 13,6 млрд грн, що на 8,7% менше від аналогічного періоду 2021 року. Втім, за оцінкою фахівці, це досить непоганий результат в умовах спаду економіки та війни https://cutt.ly/lXC5Nmz

Також під час сесії схвалено проект рішення «Про звіт щодо виконання бюджету за перше півріччя» https://cutt.ly/VXVfBGd . Умови війни – складні для виконання бюджету. Вони суттєво впливають на роботу бізнесу, сплату деяких податків та платежів. Але й у такій ситуації у Вінниці докладають максимум зусиль для підвищення фінансової стійкості територіальної громади.

«Перше півріччя 2022 року ми прожили в зовсім інших реаліях – в умовах військового стану. Такого за часи незалежності Україні ще не було. Ми від стратегічного планування перейшли до оперативної планування, в першу чергу щодо підтримки наших Збройних Сил та роботи з внутрішньо переміщеними особами. Кошти були направлені й на підтримку і подальший розвиток критичної інфраструктури. Перед нами стоїть виклик й щодо підготовки до опалювального сезону. Нам необхідно забезпечити стабільну роботу критичної інфраструктури у всіх напрямках. Також важливим питанням є підготовки до навчального року. Але я переконаний, що спільними зусиллями ми дійсно впораємось з усіма цими викликами. Окремо я хочу подякувати Оксані Анатоліївні Домерат за те, що податкова служба достатньо ефективно працює щодо надходжень до бюджетів всіх рівнів, у тому числі, до місцевого бюджету, Дякую бізнесу за те, що сплачують належним чином податки», – каже Сергій Моргунов.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin