Атовці вважають, що мер Хмільника зганьбився на встановлені пам’ятника загиблим героям АТО

У місті Хмільник, зі свого кабінету міський голова вигнав матір та вдову загиблих героїв АТО та голову ГО’Спілка учасників АТО’ (відомо, що мер знав, хто з ним розмовляє – не приватна особа, а голова Спілки). Причиною конфлікта стало те, що рідні загиблих намагались вияснити законність встановлення дошки загиблим захисникам… 

Про це пишен місцеве видання ‘Життєві обрії‘.

Голова спілки ГО ‘Спілка учасників АТО’ Валентин Ковальський на сторінці у Facebook опублікував звернення, яке набуло широкого резонансу та обговорення у соціальних мережах. Його підтримали і родичі загиблих героїв-хмільничан:

Як розповів сам Валентин Ковальський, зухвале та зневажливе ставлення до всього, що пов’язано з АТО, відчувається з боку міського голови постійно. Підтвердженням цьому є неодноразові звернення учасників спілки з проханням встановити пам’ятний знак Героям-хмільничанам, які полягли за звільнення України, але майже чотири роки це питання було чомусь не вчасним.

Для відмовок застосовувались такі фрази: ‘я не маю коли, я зайнятий, мені не до вас, або взагалі принизливе, – а ви що зробили? – Візьміть та й поставте’.  

– Ці слова мера я розцінюю як зневагу до всіх, хто пройшов війну, мовляв,  ви воювали, ви проливали кров, ви гинули, то беріть та й встановлюйте собі пам’ятник, каже пан Ковальський.

Причиною конфлікту стало встановлення пам’ятної дошки біля будьонівця, на якій зображені загиблі в АТО хмільничани, однак дозволу рідних ніхто не питав. Адже рідні Рачка, Іпатова, Вінярського, Муравського були категорично проти того, щоб портрети загиблих розміщували на дошці.

Відомо, що минулої п’ятниці хамство Редчика перейшло усі межі, коли він у пориві гніву вигнав з кабінету маму і дружину загиблих воїнів – Наталію Вінярську та Надію Сівоху, коли ті вирішили дізнатись хто саме дав дозвіл на встановлення. У бік родичів померлих воїнів та голови спілки, які чекали мера майже годину, замість діалога летіли прокльони та звинувачення у всіх гріхах, адже йому не дають працювати.

А на рахунок дошки, то громадськість так вирішила і, хочуть вони того чи ні, дошку все одно буде встановлено, бо кошти на її виготовлення в сумі трьох тисяч гривень він дав зі своєї власної кишені. 

– Яка громадськість, коли навіть нас, рідних, ніхто не спитав!, – переймались мати і вдова. – Я вам віддам ці гроші, тільки зніміть цю дошку, – благала згорьована мати, – залиште в спокої мою дитину. 

Після цього в нього наче біс вселився, розібрати щось було важко. Кричав, що  ми нічого не розуміємо і заважаємо йому працювати. Лише він один в місті все вирішує і все робить. А після того, як запитали,  то хто ж все таки дав дозвіл на  встановлення пам’ятника, він розчервонівся  і випалив: ‘Ніякого рішення у мене немає і воно мені не треба, бо  роблю я так, як вважаю за потрібне’. А далі в гніві вигнав нас: «Вийдіть з мого кабінету, я не хочу вас бачити і  з вами говорити!» 

– З приводу того, що відбулось, ми провели збори Спілки учасників АТО. На зборах було прийнято рішення не брати участі у проведенні святкового маршу до Дня Незалежності України, організованого міською радою та у відкритті пам’ятного знаку. Замість цього спілкою було організовано альтернативний Марш захисників у Хмільнику, – каже В. Ковальський. 

На зборах також було прийнято рішення засудити поведінку міського голови, оголосити йому бойкот та ганьбу його діям.

Спілка учасників АТО вимагає від мера публічного вибачення перед родинами загиблих Героїв, а також демонтувати дошку і скласти повноваження міського голови та піти з посади. Учасники АТО вважають, що така поведінка міського голови повинна привернути увагу не лише громадськості, а й правохоронних органів та СБУ.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin