Міжнародна благодійна організація Humanity & Inclusion планує допомагати вінничанам та переселенцям

Сьогодні, 20 вересня, відбулась зустріч заступниці міського голови Галини Якубович з представницями міжнародної благодійної організації Humanity & Inclusion (HI). Йшлось про допомогу, яку може надати ця організація для вінничан та внутрішньо переміщених осіб (особливо з територій, де йдуть активні бойові дії), які є особами з інвалідністю, потребують психологічно допомоги та реабілітації. Обговорювали, в тому числі й надання психологічної допомоги.

Більше десятка міжнародних організацій долучились до допомоги переселенцям, які зупинились у Вінницькій громаді. Сьогодні свою допомогу запропонувала міжнародна благодійна організація Humanity & Inclusion (HI). Вони спрямовують свою діяльність на людей з інвалідністю та найбільш вразливих груп населення, щоб допомогти їм задовольнити базові потреби, покращити умови життя та пропагувати повагу до їхньої гідності та фундаментальних прав.

Заступниця міського голови Галина Якубович розповіла представницям (HI) про те, скільки переселенців наразі проживає у Вінниці і про їхні потреби. Галина Якубович зазначила, що у Вінниці є сім комунальних центрів розселення ВПО – це гуртожитки закладів професійно-технічної освіти, там проживає понад 1200 осіб. Також згадувала про кількість осіб, які проживають в інших центрах – некомунальної форми власності.

«Намагаємось співпрацювати з громадськими організаціями, міжнародними донорами, які допомагають в тому, щоб створити більш комфортні умови проживання для переселенців. Дякуємо всім, хто пропонує свою допомогу», – каже Галина Якубович.

Проєктний менеджер з психічного та фізичного здоров’я Юлія Олефіренко зазначила, що наразі вона з колегами проводить оцінку потреб. Потім буде планування і впровадження конкретної допомоги.

«Насправді приголомшує наскільки вінницька влада в курсі ситуації і як вся територіальна громада спільно, з першого дня війни намагається допомагати людям, пам’ятаючи про їхні потреби, безпеку та людську гідність, роблять все для того, щоб надати всебічну підтримку. Ми, зі свого боку, також хочемо допомогти та підтримати людей», – каже Юлія Олефіренко.

Організація Humanity & Inclusion (HI) надає допомогу людям в різних напрямках. «Мій відділ займається фізичною функціональною підтримкою та психічною і психосоціальною допомогою. Щодо психологічного напрямку, то це можуть бути індивідуальні консультації, групові активності з різними групами людей: діти, люди старшого віку, люди з інвалідністю, переміщені особи. Щодо фізичної функціональної підтримки, то це можуть бути індивідуальні консультації, тренінги та навчальні сесії», – зазначила Юлія Олефіренко.

У найближчих планах представниць благодійної організації – поспілкуватись з працівниками Територіального центру, центру соціальних служб, департаменту соціальної політики та охорони здоров’я.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin