У Вінниці відбулась зустріч з сім’ями, які усиновили дітей та проживають на території ВМТГ

30 вересня відзначався День усиновлення. Традиційно з 2010 року напередодні Дня усиновлення відбувається керівників міської ради та її структурних підрозділів з такими сім’ями, які усиновили дітей та проживають на території Вінницької міської територіальної громади.

Як зауважила начальниця служби у справах дітей міської ради Людмила Шафранська, це свято недарма збігається із днем християнського свята Віри, Надії, Любові та матері їхньої Софії. «Бо це свято добра та дитячої надії, а діти – це наш завтрашній день. Сьогодні вони потребують нашої турботи, уваги, розуміння та підтримки, особливо ті, хто залишився без батьківської опіки та любові. Дбати про них – наше спільне завдання та велика відповідальність», – додала вона.

Від міської ради кожна сім’я, яка зігріває теплом дитячі серця, отримала матеріальну підтримку у сумі 3000 грн.

Під час зустрічі батьки з гордістю поділитися досягненнями діток.

«У нас двоє діток, які вже десять років проживають в нашій родині. Це дві дівчинки, і між собою вони рідні сестрички. З дитячого будинку ми їх взяли зовсім маленькими, старшій було три, а меншій півтора. Дівчата не пам’ятають, яким було їхнє життя до того часу, як потрапили в родину, але дуже яскраво згадують своє перше день народження, яке святкували в нашому родинному колі. Зараз дівчатка дуже активні, відвідують гуртки і гарно ладять між собою і з нами. Знаєте, кажуть, що з часом дітки починаю бути схожими батьків, так сталось і у нас, старша на мене, а молодша на чоловіка», – розповідає Наталія.

Батько дівчаток додав, що сьогодні вони вперше потрапили на таку зустріч, адже проживають на приєднаній території, але формат заходу і його мета їм дуже сподобався. «Сподіваємось, що ці жахливі часи для України завершаться якнайшвидше, і в наступному році зустріч відбудеться під мирним небом», – каже він.

Довідка: Протягом 2022 року у Вінниці було усиновлено 10 дітей громадянами України, 7 дітей усиновлено одним з подружжя. На даний час здійснюється процес усиновлення ще 1 дитини громадянкою України, 3 – одним з батьків. Наразі працівники служби у справах дітей здійснюють контроль за умовами проживання та виховання 145 усиновлених дітей, які проживають у м. Вінниці.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin