Музей Вінниці анонсує фотовиставку зі світлинами глибокого змісту

На виставці представлені фотороботи Джен Блатті, Брендана Гофмана, Еміне Зіятдінової, Сергія Коровайного, Оксани Парафенюк, Йосипа Сивенького та Олексія Фурмана. Художнім оформленням експозиції – Мар’ян Лунів.

«Ця виставка про Україну і кожного з нас у дуже трагічний, але доленосний і знаковий час. Сьогодні, коли соціальні мережі рясніють фото- і відеоматеріалами російсько-української війни, важко когось ними здивувати. Але тут відібрані світлини глибокого змісту, де перетинаються реалізм і символізм опору українців у визвольній війні. Важливо, що ми говоримо про війну, яка триває від 2014 року. Адже мимоволі, на жаль, ми рідко це артикулюємо як для себе, так і для міжнародної спільноти. Різні сюжети, різні локації, різні фотографи, але один ворог і єдина наша мета – Перемога!», – говорить кандидат історичних наук, заступник з наукової роботи Музею Вінниці Сергій Гула.

Проєкт реалізовано спільними зусиллями команди Програми імені Фулбрайта в Україні (Fulbright Ukraine) – Інни Бариш, Мар’яна Луніва, Марії Кравченко та колективу Музею Вінниці – Олександра Федоришена, Сергія Гули, Євгенія Сафар’янса.

Відкриття виставки відбудеться о 13:00, на території Музею Вінниці (вулиця Симона Петлюри, 15а).
Тематична експозиція діятиме до кінця року. Вхід на захід вільний.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin