Сьогодні, 28 жовтня, на черговій сесії Вінницької міської ради затвердили результати конкурсу з вибору керуючої компанії Вінницького індустріального парку

Сьогодні, 28 жовтня, на черговій сесії Вінницької міської ради затвердили результати конкурсу з вибору керуючої компанії Вінницького індустріального парку. Переможцем визначили товариство з обмеженою відповідальністю U PARKS.

Власне, компанія-переможець планує створити інноваційний проєкт у харчовій промисловості на базі індустріального парку і зацікавлена в тому, щоб залучити на дану територію інвесторів та резидентів.

“Вінниця дуже зручна логістично як центральне місто України і саме розміщення індустріального парку вигідне. У Вінницькому індустріальному парку ми хотіли б розвинути клан мережі наших індустріальний парків, які вже є у Львівщині та Івано-Франківську. Тому дуже велику увагу будемо приділяти R&D складовій. Ми плануємо зробити дуже потужний інноваційний екологічний центр, який буде розвивати так звану “нову їжу”. Тобто, всі підприємства, які будуть там знаходитися – будуть проходити велику селекцію на предмет серйозності підприємства, потужностей, а також легітації на експорт. Ми також хотіли б зробити акцент на екології в індустріальному парку, щоб мінімізувати будь-які викиди з виробництва”, – повідомляв раніше директор ТОВ “Юпаркс” Валерій Кирилко.

Міський голова Вінниці Сергій Моргунов наголосив на тому, що після перемоги в Україні почнеться відбудова, яка включає процес відновлення та зміцнення економічного потенціалу. Тож Вінниця готується до створення належних умов роботи і для релокованих підприємств.

“Ще недавно ми спілкувались з представниками U PARKS на конференції в Лугано, а сьогодні це товариство вже розпочинає роботу у Вінниці. Ця компанія займається переробкою сільськогосподарської продукції, виробництвом продуктів харчування, яке є в загальнонаціональних мережах. Тобто, вони досить потужно працюють по всій Україні. Важливо, що вони будуть виробляти органічну та екологічно чисту продукцію. Ми домовилися, що перший запуск виробництва і створення робочих місць відбудеться до кінця 2023 року. Маємо надію, що спільно з ними ми достатньо серйозно покращимо економічний потенціал нашого міста та створимо нові робочі місця”, – зазначив Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

Довідка: Компанія “Юпаркс” має досвід не тільки щодо розробки концепцій індустріальних парків (розроблено 12 концепцій, зареєстровано 6 індустріальних парків), а і що важливо – управління розвитком промпарків (2 проєкти). На сьогодні здійснює супровід більш ніж 10 проектів індустріальних парків та промислових зон по всій території України.

Улітку 2022 року Вінницька міська рада підписала угоду про співпрацю з ТОВ “Юпаркс” щодо розвитку агропромислового кластеру на базі Вінницького індустріального парку.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin