Муніципальна варта протягом року склала 65 адмінпротоколів про забруднення водойм ВМР

Інспектори КП “Муніципальна варта” продовжують перевіряти приватні домогосподарства на предмет утримання вигрібних ям відповідно до санітарних норм та дотримання правил Благоустрою міста.

Протягом цього року вони склали 65 протоколів про адміністративне правопорушення. Начальник КП “Муніципальна варта” Віталій Чигур розповідає, що причини різні — відсутність вигребу, виведення труб для зливання відходів в струмки чи на територію загального користування, самовільне підключення до мереж забруднення території.

“На жаль, є містяни, які виводять в річки чи струмки каналізаційні стоки з приватних будинків або ж влаштовують сміттєзвалища на прибережних зонах. Працівники Муніципальної варти виявляють порушників та запобігають забрудненню водойм не лише у Вінниці, а й на приєднаних територіях. Закликаю вінничан поміркованіше ставитися до екосистеми і думати про наслідки своїх діянь”, — сказав начальник комунального підприємства “Муніципальна варта” Віталій Чигур.

Нагадаємо, вінничанам, які скидають стічні води у водойми та не належно облаштовують вигрібні ями, загрожує штраф. Його розмір сягає від 340 до 1360 грн для громадян та від 850 до 1700 грн – для суб”єктів підприємницької діяльності.

Просимо повідомляти про факти засмічення прибережних зон та забруднення водойм до Ситуаційного центру за номером 067 41 02 101 або ж до Цілодобової варти за номером 15-60.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin