У Вінниці прозвітували, що вдалося зробити в 2022 році в контексті проєкту “Інтегрований розвиток міст в Україні ІІ” ВМР

Сьогодні, 30 листопада, відбулося засідання Керівного комітету проєкту “Інтегрований розвиток міст в Україні ІІ” в режимі онлайн. Серед учасників засідання були уповноважені представники бенефіціара проєкту, 8 міст-учасників проєкту (Львів, Чернівці, Вінниця, Житомир, Подільський р-н Києва, Полтава, Мелітополь та Харків), а також політичні партнерів з розвитку проєкту (SECO).

Основними напрямками діяльності проєкту є інтегрований розвиток міст, стала міська мобільність, впровадження демонстраційних та інфраструктурних проєктів, навчальна мережа міст, а також покращення передумов для інтегрованого розвитку міст у сфері просторового планування територій на національному рівні.

Заступник Вінницького міського голови Андрій Очеретний зазначив, що задля подолання всіх викликів, пов”язаних з війною в Україні, команда міської ради перейшла від стратегічного планування до оперативного реагування.Відтак у місті в посиленому режимі працюють всі структури, щоб містяни мали впевненість у завтрашньому дні.
“Це вдалося зробити завдяки згуртованості всередині громади та потужної допомоги зовні. Зокрема, протягом цього року за підтримки GIZ у Вінниці вдалося реалізувати чимало проєктів, направлених на інфраструктурний та просторовий розвиток”, — сказав Андрій Очеретний.

Отож, в 2022 році у Вінниці втілили в життя демонстраційні та інфраструктурні проєкти “Вінницька миля”. Йдеться про відновлення капітального ремонту у парку “Хімік”, фіналізацію проєктної ідеї реконструкції площі Привокзальної та початок підготовки ПКД. А також Андрій Очеретний нагадав про громадське обговорення на тему створення місця пам”яті на площі Перемоги, куди прилетіли 14 липня російські ракети і забрали життя десятків людей.

Крім того, були проведені дослідження в рамках розробки Комплексного плану просторового розвитку громади та Генерального плану Вінниці.
“Ми проаналізували стан виробничих територій та земель сільськогосподарського призначення ВМТГ, аби зрозуміти можливості та перспективи подальшого використання та ревіталізації. Це важливий компонент вихідних даних для Комплексного і Генерального планів. Також дослідили мережі приміського і транзитного пасажирського транспортного сполучення Вінницької міської територіальної громади, яке дозволяє краще зрозуміти транспортні взаємозв’язки із сусідніми громадами та принципи функціонування Вінницької агломерації”, — розповідає Андрій Очеретний.

Що ще зробили?

• Проведено ряд обговорень та дискусій щодо розробки та впровадження Моделі доступного житла для м. Вінниці. Залучено експертну команду CANactions для організації та проведення заходів. Результати обговорень та рекомендації подальших кроків фіналізовано у вигляді інформаційної брошури.

• На початку 2022 року прийнято Декларацію про Зелений курс Вінниці та Дорожню карту реалізації заходів та проектів щодо впровадження зелених підходів в різних галузях міста. Створено план реалізації заходів дорожньої карти на 2023 рік (з урахуванням реалій війни).

• За рахунок грантових коштів від Deutsche Gesellschaft für internationale Zusammenarbeit (GIZ) в сумі 120 тис. євро відремонтували 12 кімнат та санвузлів на верхньому поверсі гуртожитку, де нині мешкають родини ВПО.

“Ми також зацікавлені в тому, щоб люди з числа ВПО, які знайшли прихисток у Вінниці і вирішили тут залишитися, були залучені в громаду і стали її повноцінними мешканцями. Для цього міська влада регулярно проводить тренінги, воркшопи, різноманітні майстер-класи, консультації та освітні лекції. Це суттєво допомагає людям адаптуватися та знайомитися з містом і вінничанами”, — додав Андрій Очеретний.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin