Вихованці вінницької спортшколи № 5 вибороли «золото» та «бронзу» на Всеукраїнському турнірі з дзюдо «Кубок Новатора 2022»

Десятирічні спортсмени переїхали до Вінниці з початком повномасштабної війни. Попри обставини діти не полишили заняття спортом, адже мають неабияку силу волі, наголосили у Вінницькій міській дитячо-юнацькій спортивній школі № 5, де їх наставником наразі є тренер-викладач Володимир Беліков.

Так, Давид Кучма, який виборов титул чемпіона на Всеукраїнському турнірі «Кубок Новатора 2022», евакуювався до Вінниці із м. Сєвєродонецьк. Хлопчик розпочав займатись дзюдо з шести років. Він – чемпіон Донецької та Луганської областей. У минулому році брав участь у Всеукраїнському турнірі в місті Генічеськ Херсонської області, де посів п’яте місце. Зізнається, спорт – це його покликання, тому дуже радіє з того, що у Вінниці знайшов гарну школу та тренера, який допоміг підготуватися до змагань.

«Мені дуже сподобався турнір, було багато команд та сильних суперників, тому було з ким поборотися. Хочу подякувати своєму тренеру Володимиру Белікову, за те, що допомагає займатися моїм улюбленим заняттям. Спорт – це сенс всього життя!», – говорить чемпіон Давид Кучма.

А бронзовий призер змагань – 10-річний Андрій Варченко переїхав до Вінниці із Харкова. Займається дзюдо вже четвертий рік, за цей час ставав чемпіоном Харківської та Донецької областей у своїй категорії, успішно виступав на Всеукраїнських турнірах.

«Мені дуже сподобався турнір, я мав змогу набратися досвіду, і розумію, що є ще над чим працювати. Хотілось би виступити і у Вінниці, якщо буде нагода», – каже спортсмен Андрій Варченко.

Тренер-викладач міської дитячо-юнацької спортивної школи № 5 Володимир Беліков, зазначив, що хлопці дуже цілеспрямовані, тренуються із завзяттям, не зважаючи ні на що, адже спорт займає важливе місце в їхньому житті.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin