У Вінниці провели майстер-клас для дітей з виготовлення світловідбиваючих стрічок

У вінницькому центрі VinSmart провели майстер-клас з виготовлення необхідних для темної пори доби аксесуарів, який стартував за ініціативи Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу.

Його мета – забезпечити дітей світловідбивними стрічками-флікерами задля того, щоб вони могли безпечно переходити дорогу у темну пору доби.

Кожна дитина самостійно обирала, якої форми зробити флікер, комусь до душі припала форма долоньки, іншим – сердечка або ялинки.

«Коли ввечері повертаєшся зі школи і дорогою їде автомобіль, то водій тебе обов’язково помітить, якщо до одягу прикріплений такий флікер», – говорить школяр Богдан.

Депутат ВМР Дмитро Мира зауважив, що Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб розпочав проєкт під назвою «Я – видимий пішохід», оскільки зараз така ситуація в країні, коли вимушено вимикається світло, тому водії можуть не помітити пішоходів, що в результаті може спричинити велику біду.

«Такі вироби зараз особливо актуальні, адже стануть у пригоді під час аварійних та планових відключень, коли гасне навіть вуличне освітлення. Світловідбиваючі стрічки не будуть лежати на полицях, їх можна прикріпити до одягу, до сумки, або до рюкзака. Впевнена у тому, що саме такі флікери врятують не одне життя, – каже начальниця відділу молодіжної політики Вінницької міськради Юлія Мончак.

До уроків безпеки дорожнього руху долучилися і депутати міської ради. Алла Власюк допомагала малечі вирізати фігурки для флікерів та разом пригадали сигнали світлофора та правила, які має знати кожен юний пішохід.

«Цю ініціативу Гуманітарного штабу ми підтримали як депутати, які піклуються про те, щоб мешканці нашого району, особливо найменші, були в безпеці. Тому ми зараз тут, і хочемо передати цю ініціативу й іншим депутатам», – каже депутатка Вінницької міськради Алла Власюк.

Депутат ВМР Дмитро Мира зауважив, що надалі проєкт буде розвиватись і поширюватись, щоб кожен маленький вінничанин був в безпеці.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin