В деокуповану Балаклію відправляється черговий гуманітарний вантаж від вінничан

Для підготовки до нового виїзду в Балаклію, вінницькі волонтери із центру “Шахіна”, “Гармонія” та “Піч” на початку січня оголосили акцію “Від дитини до дитини”. Планували зібрати тисячу адресних коробочок із допомогою для діток Балаклії. Вдалося сформувати 1 300 пакунків.

“Ці бокси є індивідуальними. Сформовані за гендером та віком. Зібрані вінничанами – і дітками, і навчальними закладами, і різними організаціями. Паралельно нам просто приносили гроші на солодощі, і ми вже самі формували коробочки”, – говорить координаторка проєкту “Вінниця-Балаклія”, співзасновниця волонтерського центру “Шахіна” Олена Стеценко.

Кожна коробочка має різний вміст: іграшки, солодощі, канцелярія, дитячі речі та інше.

Окрім індивідуальних боксів для дітей, зібрали також велосипеди, мобільні телефони, куртки, генератори. Культурна спільнота Вінниці разом із департаментом культури міської ради зібрали музичні інструменти для музичної школи Балаклії, яку росіяни розграбували.

Також вінничани планують представити в Балаклії концертну програму, аби культурно зблизити міста центру та сходу. Вінницькі актори покажуть виставу “Про мрію, яку не можна зраджувати”, виступлять також музиканти, викладачі проведуть урок української мови.

“Моральний стан балаклійців є не найкращим, тому з цим нам також треба працювати і підтримувати їх”, – додає Олена Стеценко.

Вінницька міська рада забезпечила трансфер гуманітарного вантажу. Разом із волонтерами до Балаклії їдуть також депутати міської ради й координатори Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Дмитро Мира та Тарас Ковальчук.

“В рамках роботи Гумштабу наше місто вже передало Балаклії пальне, автобус, генератор, виділили 10 млн грн на відновлення зруйнованого житла. Плануємо вчергове поспілкуватися із керівництвом Балаклії, які ще потреби є у нашого міста-друга. Важливо підтримувати комунікацію, вивчати потреби і спільно вирішувати наслідки тих проблем, які після себе залишили росіяни”, – говорить координатор Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу, депутат Вінницької міської ради Дмитро Мира.

Провести атракції у Балаклії вінничани планують цього тижня. Коли саме – не уточнюють задля безпеки, адже Харківщина є прифронтовим регіоном.

Нагадаємо, із жовтня 2022 року Вінниця стала містом-другом для звільненої Балаклії.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin