Юний вінничанин виборов «срібло» на Всесвітній шаховій Олімпіаді

Вихованець Вінницької міської дитячо-юнацької спортивної школи № 6 Артьом Андрієнко став срібним призером Всесвітньої шахової Олімпіади для людей із обмеженнями по здоров’ю. Змагання відбувалися у столиці Сербії Бєлграді, участь у них взяли 26 команд із різних куточків світу.

Перші ази гри на шахівниці Артьом Андрієнко отримав від дідуся, а у 2017 році хлопчик почав відвідувати заняття в МДЮСШ № 6. Відтоді він активно освоює тонкощі професійної гри в шахи.
Тренує чотирнадцятирічного хлопця тренер-викладач Володимир Вусатюк.

Він зазначив, що юнак є кандидатом у майстри спорту України з шахів. У його активі перемоги на багатьох Всеукраїнський, обласних та міських змаганнях, а також над майстрами спорту та гросмейстерами.
«В грі Артьом любить чинити тиск на суперника і час від часу приймати нестандартні рішення, щоб здивувати його. Також йому притаманна безкомпромісна гра, не любить робити нічиї», – говорить тренер-викладач МДЮСШ № 6 Володимир Вусатюк.

У 2022 році хлопець виборов дві золоті медалі на чемпіонаті світу серед людей з обмеженнями по здоров’ю до 20 років.
«Артьом дуже талановитий. Будучи ще у такому юному віці, він перемагає на шахівниці дорослих та досвідчених гравців. Без перебільшення скажу, що королівська гра йому під силу, адже він цілеспрямований, наполегливий та завзятий – справжній боєць», – говорить директор МДЮСШ №6 Микола Боднар.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin