124 учасники з різних куточків України: у Вінниці відбувся перший етап масштабного чемпіонату «Vinnytsia Aquathlon Championship»

На перший етап чемпіонату «Vinnytsia Aquathlon Championship» з’їхались 124 учасники з різних куточків України, аби продемонструвати свою вправність у плаванні та бігу. Це перше змагання з акватлону у місті над Бугом. Його організували Вінницька обласна федерація тріатлону за підтримки Вінницької міської ради та міського голови Сергія Моргунова.

Свою майстерність у бігу та плаванні демонстрували атлети з Вінниці, Києва, Одеси, Житомира, Хмельницького, Рівного, Тернополя, Херсону, Харкова, Чернівців, Броварів, Гнівані, Корсунь-Шевченківського, Борисполя.

Наймолодшому учаснику було 4 роки, а найстаршому – 70. Локаціями акватлону виступили СК «МАЯК» – плавання та СК «КОЛОС» – біг.

Дорослі спортсмени – чоловіки та жінки вийшли на старт першими та змагалися у забігах на три кілометри. Маленькі атлети випробовували себе у забігах на 60 метрів, а юні спортсмени – на 1200 метрів.
Команди-переможці отримали кубки та медалі, відзначили організатори також й лідерів окремих дистанцій.

«Дякуємо учасникам, батькам, тренерам, командам – усім, хто в цей непростий час повірив та приїхав на перші історичні для нас змагання з акватлону. Ми вдячні кожному воїну ЗСУ, які боронять нашу Україну та дають можливість проводити такі заходи. Ми будемо гідними кожного, хто віддав своє життя за Україну», – розповів голова Вінницької обласної федерації тріатлону Андрій Гальчинський.

Наступні два етапи чемпіонату проходитимуть 5 березня та фінал 2 квітня. Організатори розповіли, що вже розпочали підготовку.

Зазначимо, шо акватлон відрізняється від тріатлону тим, що немає дистанції з велоперегонів.

Створили Вінницьку обласну федерацію тріатлону в серпні минулого року.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin