За небайдужість та активну громадську позицію: Моргунов висловив вдячність маленьким волонтерам Вінниці, які допомагають ЗСУ

Вчора, 8 лютого, у приміщенні Вінницького обласного молодіжного центру “Квадрат” Вінницький міський голова Сергій Моргунов разом із секретарем міської ради Павлом Яблонським зустрілись з юними вінничанами, які допомагають ЗСУ. За небайдужість та активну громадську позицію подяками відзначили двадцятьох волонтерів.

Сергій Моргунов поспілкувався з дітьми та їхніми батьками. Кожен мав можливість розповісти свою історію волонтерства.
Вінницький міський голова наголосив – з такою молоддю наша громада і країна має велике майбутнє. «Такий маленький колектив сьогодні перед нами, але вони зібрали майже мільйон гривень і передали нашим захисникам. Окрема вдячність батькам, за те, що підтримували своїх дітей і допомагали їм», — сказав Сергій Моргунов.

Очільник громади додав, що ми можемо бути горді нашими дітьми: «У них є таке величезне відчуття патріотизму і відповідальності, а ще – бажання і працездатність. Адже ця справа вимагає зусиль. Важливо, що ці діти щиро хочуть допомогти нашим воїнам, які захищають нас на фронті. Тож, сьогодні від себе особисто та від Вінницької міської ради ми вирішили відзначити дітей за небайдужість і неймовірний патріотизм, це наша маленька гордість, та вони роблять такі серйозні речі», – сказав міський голова.

«Ці діти у різний спосіб заробляли кошти, передавали їх до волонтерських організацій, з допомогою батьків або самостійно купували необхідні для військових речі на фронті. Тут можемо зробити лише один висновок – з такими дітьми точно буде Перемога», — вважає секретар міської ради Павлом Яблонський.

Дітей-волонтерів нагородили Подяками міської ради та її виконавчого комітету та символічними подарунками: їм вручили державний прапор та прапор міста, а також павербанк та солодощі.

Після нагородження для учасників зустрічі був організований творчий майстер-клас «Світло Перемоги», за підтримки відділу молодіжної політики ВМР.
«Для юних волонтерів ми створили саме майстер-клас з виготовлення свічки з вощини, адже створивши її сьогодні, вони обов’язково запалять цю свічечку в день нашої Перемоги, згадуючи про те, як весело та цікаво провели час у приміщенні «Квадрату» разом з однолітками та міським головою», — зазначила начальниця відділу молодіжної політики ВМР Юлія Мончак.

Шестирічний Артем Кучер поділився враженнями від зустрічі. «Я розповів меру, як разом з друзями ми проводили шахові турніри, і так вдалося зібрати гроші для ЗСУ. Не очікував, що сьогодні також отримаю такі класні і корисні подарунки. І мені сподобався майстер-клас, під час якого я самостійно створив свічку і прикрасив її декором», — каже він.

Ініціативу з відзначення юних волонтерів громади буде продовжено.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin