Вінницький хор виборов Гран-прі на Всеукраїнському фестивалі-конкурсі

Хоровий колектив першокласників Вінницької дитячої музичної школи № 2 «Сонячні промінчики» під керівництвом Наталії Кременюк та концертмейстера Жанни Алікіної став володарем Гран-прі I Всеукраїнського дистанційного фестивалю-конкурсу молодших хорів та вокальних ансамблів «Від Святого Миколая до Різдва».

Вінницькі хористи виконали пісню «Всі ми діти українські, український славний рід!» і своїм яскравим виступом підкорили високоповажне журі.

Як зазначила викладачка Наталія Кременюк, зазвичай склад хору першокласників налічує понад 60 дітей віком від 7 до 9 років. Щороку він змінюється майже на 100 відсотків, оскільки діти дорослішають, а отже переходять до складу інших співочих груп.

«Моє завдання, як педагога полягає у тому, щоб навчити хлопчиків та дівчаток співати у колективі, чути один одного і найголовніше, я вважаю, полюбити хоровий спів, щоб надалі стати якщо не чудовим співаком, то принаймні поціновувачем цього жанру мистецтва. Зрозуміло, що діти в музичну школу приходять із різним рівнем підготовки, і музичний талант ще не у всіх розвинений у повній мірі. Адже йому ще належить розкритися у майбутньому, – розповідає Наталія Кременюк. – Саме над цим ми і працюємо. Тому на заняттях співають усі учасники хору, а у виступах беруть участь 20-25 хористів».

Також викладачка зауважила, що іноді буває важко готувати малечу до виступу, особливо, якщо він планується вже за три місяці після початку навчання. А ще зазначає, що специфіка хору першокласників, полягає в тому, що за перший рік діти проходять лише ази хорового мистецтва, які допомагають їм глибше зрозуміти «світ музики».

«Діти люблять хорові заняття, на яких я стараюся підтримувати атмосферу радості, привітності, добра. А ще їм подобається репертуар, який складається з простих, але яскравих пісень. Майже у кожну з них ми додаємо рухи, жести, емоції. Все це у сукупності сприяє тому, що першокласники залюбки відвідують хорові заняття і часто, коли настає новий навчальний рік і вони мають перейти до старшого хору, просять ще хоча б на рік залишитись у колективі «Сонячні промінчики», – додає пані Наталія.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin