Другий автобус від Вінниці отримала деокупована Балаклія

Деокупована Балаклія, яка із жовтня минулого року є містом-другом для Вінниці, отримала другий автобус. Разом із ним до звільненого міста координатори Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу та депутати ВМР Вячеслав Терліковський та Ярослав Матвійчук передали електрообігрівачі та україномовну літературу, яку раніше зібрали комунальні освітні заклади нашого міста.

На другому доправленому атобусі – також напис “Від Кельце з Вінниці в Балаклію”. Цей транспорт Вінниця отримала від польського міста-побратима Кельце. За словами депутата міської ради Ярослава Матвійчука, перший автобус, який Вінниця передала Балаклії наприкінці минулого року – вже кілька місяців, як вийшов на маршрут.

“Ми на власні очі переконалися, наскільки важливою для балаклійців є наша підтримка. Ми бачили розбитий автопарк. Росіяни знищили тут фактично все. Але балаклійці мужньо тримаються. Ми були в місті у День єднання. Люди вийшли на центральну площу міста, в руках тримали українські стяги. Попри піврічну окупацію – росіянам не вдалося зламати наших людей”, – розповідає координатор Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу, депутат Вінницької міської ради Ярослав Матвійчук.

Депутати Вінницької міської ради провели зустріч із начальником Ізюмської районної військової адміністрації Степаном Масельським, начальником Балаклійської міської військової адміністрації Віталієм Карабановим та його заступником Максимом Будянським. Представники органів місцевої влади залишаються на постійному зв’язку. Вінниця продовжить вивчати потреби Балаклії і допомагати в міру можливостей, говорить депутат Вінницької міської ради Вячеслав Терліковський.

“Вінниця виділила на відновлення Балаклії 10 мільйонів гривень. За ці гроші вже активно відновлюють пошкоджені житлові будинки. Потужний генератор, який ми передавали – підтримує роботу одного з інфраструктурних об’єктів міста. Захоплююся мужністю балаклійців. Їм нелегко, адже харківщина залишається прифронтовою зоною. Вони потроху повертаються до хоч трохи безпечного та мирного життя. Важливо – й надалі їх підтримувати і на власному прикладі показувати, що Україна – єдина, і ми можемо розраховувати на підтримку один одного”, – додає Вячеслав Терліковський.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin