Вінничани з міста Мюнстер запрошують взяти участь у проєкті «Як ти, Віннице?»

24 лютого німецьке місто Мюнстер проводитиме life-знайомство «Як ти, Віннице?». Метою заходу є зібрання коштів на придбання спеціального медичного обладнання в одну із вінницьких лікарень.

Нагадаємо, що у 2022 році німецьке місто запропонувало Вінниці партнерство, щоб стати ближче і мати можливість надавати більш дієву та актуальну допомогу нашому місту. Саме тому, Мюнстер пропонує почати співпрацю зі знайомства з вінничанами.

Уже кілька років поспіль вінничани, які живуть у Мюнстері, допомагають комунікувати із рідним містом. Також у німецькому місті діє спілка «Українська мова та культура у Мюнстері», представники якої на різноманітних заходах розповідають про історію та культуру України та про рідну Вінницю. А ще протягом минулого року громадська організація допомагала українцям, які силою різних обставин опинилися у Мюнстері.

Вінничанка Світлана Пассон, яка живе у німецькому місті розповідає: «Мало хто в Мюнстері, який знаходиться майже за 1800 км від Вінниці знає, чим під час повномасштабної війни живуть вінничани, яким було їхнє мирне життя».

Спілка «Українська мова та культура у Мюнстері» допомагає німцям краще пізнати Україну. Представники Спілки зазначають, що жителі Мюнстера захоплюються українцями, їх силою, мужністю, стійкістю та взаємодопомогою у важкі часи війни. Саме тому діячі організації закликають вінничан доєднатися до проєкту life-знайомства «Як ти, Віннице?», яке відбуватиметься 24 лютого.

Ініціатором події є німецький митець Томас Нуфер. 24 лютого з 09:00 до 18:00 він просить вінничан надсилати на електронну адресу [email protected] фото чи коротке відео, які зможуть відобразити життя, почуття або думки у цей день.

Всі надіслані зображення мешканці Мюнстера згодом побачать на міському сайті проєкту: www.winnytsia.life

За кожного учасника цього проєкту Мюнстер кластиме у скарбничку Вінниці грошову винагороду.

На зібрані кошти придбають спеціальне медичне обладнання для загоєння ран в одну із вінницьких лікарень для лікування наших військових.

Вінничанка, яка опинилась у Мюнстері під час війни та активно працює у спілці «Українська мова та культура у Мюнстері» Світлана Шурова зазначила: «Не важливо чи ти наодинці, з друзями, чи в родинному колі, на вулиці, вдома, в офісі, на лекції, в кафе чи в магазині… Важливо, що це твоє місто, твоя рідна Вінниця і ти!»

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin