Тепло від дому до окопу: бійці «Азову» вже отримали черговий вантаж

Черговий вантаж з Вінниці прибув на фронт. У межах проєкту Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу «Тепло від дому до окопу» бійці Азову отримали 6 000 хімічних грілок та 15 буржуйок.

Допомогу передали міський голова, співзасновник Штабу Сергій Моргунов та голова Вінницької обласної ради Вячеслав Сокловий. Гуманітарний вантаж до фронту супроводжував координатор Штабу, депутат міської ради Леонід Марцинковський.

Варто зазначити, що хімічні грілки були закуплені з-за корду за ініціативою голови Гумштабу Володимира Гройсмана.

Середня температура цих грілок – 52°C, проте вони можуть розігріваються до 65°C та забезпечувати теплом впродовж 20 годин. Вони працюють за принципом нагрівання лужної суміші завдяки хімічній реакції з повітрям. Завдяки своїм компактним розмірам їх можна покласти у кишеню, під одяг, у взуття чи спальний мішок для того, аби зігрітись. Це робить їх ефективними в умовах, коли не можна затопити буржуйку або запалити окопну свічку.

Саме через компактність та простоту у використанні їх використовують провідні армії світу.

Нагадаємо, що загалом у межах програми Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу «Тепло від дому до окопу» було закуплено 30 тисяч хімічних грілок. 10 тисяч раніше вже отримали бійці 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка, 2 тисячі штук передали спецпризначенням зонального відділу Військової служби правопорядку, а 9 тисяч штук отримали бійці 14-ї бригади оперативного призначення імені Івана Богуна Національної Гвардії України.

Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб було створено у березні 2022 року спільним рішенням Вінницького міського голови Сергія Моргунова та голови Вінницької обласної ради Вячеслава Соколового. Очолити Штаб погодився Володимир Гройсман.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin