У Вінниці департамент освіти міської ради проводить проєкт «За межами рідної школи»

З 27 лютого протягом тижня у Вінницькій громаді проходить проєкт «За межами рідної школи». Його учасники – лідери учнівського самоврядування. Вони, у форматі взаємовідвідування, долучаються до заходів, які проводять учнівські ради в 11 загальноосвітніх закладах. Проєкт організовують фахівці департаменту освіти Вінницької міської ради.

Проєкт «За межами рідної школи» вже став своєрідною традицією у Вінниці. Його реалізують вже понад 10 років.

Мета проєкту – обмін досвідом роботи органів учнівського самоврядування, підтримка та зміцнення дружніх стосунків між
старшокласниками.

Зазвичай, до карантинних обмежень та запровадження воєнного стану, учнівські лідери протягом тижня за обміном навчалися в іншій школі. Цьогоріч формат проєкту, який встиг дуже полюбитися дітям, змінився на вимоги часу, відтак старшокласники відвідують інші заклади освіти з одноденними візитами. Так, за програмою заходів учні долучаються до різноманітних активностей, зокрема, гри «Світ громад», нетворкінгу лідерства, воркшопу «Наша сила в єдності», тренінгових та навчально-практичних занять.

«Такі ініціативи є дуже корисним досвідом для наших старшокласників. У такому форматі вони зміцнюють співдружність, навчаються гідно представляти свої заклади, мають змогу поспілкуватись на актуальні теми з однолітками, перезавантажитись та просто із користю провести час», –
коментує директорка департаменту освіти міської ради Оксана Яценко.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin