Нова дорога до Академічного: у Вінниці почали капітальний ремонт вулиці Шептицького

З настанням сприятливих погодних умов, у Вінниці почалися ремонтні роботи на вулиці Андрія Шептицького. Будівельники облаштують нове дорожнє покриття, тротуари, велодоріжки задля підвищення безпеки руху пішоходів та автомобілістів.

Як розповідають у департаменті комунального господарства та благоустрою міської ради, реалізація цього проєкту є логічним продовженням раніше відремонтованих вулиць: Сабарівське шосе, Гніванське шосе, вул. Пирогова та новозбудованих доріг в мікрорайоні Академічний – вул.Миколаївська та Тимофіївська. Як і попередні об”єкти, капремонт вулиці Шептицького буде комплексним.

“Капітальний ремонт передбачає прокладання зливово-приймальної каналізації, облаштування з обох сторін вулиці тротуарів, відокремленої велосипедної доріжки, а також влаштування сучасного освітлення та платформ зупинок громадського транспорту із подальшою заміною павільйонів. Крім того, в рамках цього проєкту передбачене і облаштування кругового руху на перетині трьох вулиць – Шептицького, Тимофіївській та Миколаївській. Це дозволить всім учасникам руху почуватися комфортно на дорозі. Проєкт фінансується за рахунок коштів бюджету нашої громади”, — розповідає директор департаменту комунального господарства та благоустрою ВМР Юрій Семенюк.

На цій ділянці планують провести роботи з озеленення – висадять 21 клен та облаштують газони.

“Власне, ремонт цієї вулиці, яка веде до мікрорайону Академічного, обговорювався давно. Ідея полягає в покращенні інфраструктури, що закладено в Стратегію розвитку ВМТГ до 2030 року. Згідно укладеного договору з підрядником, роботи маємо виконати до жовтня цього року. Втім, сподіваюся, що це вдасться реалізувати значно швидше і таким чином мінімізувати дискомфорт місцевих мешканців. Все буде залежати від наявності матеріалів, термінів їх виготовлення та ситуації в країні”, — додав Юрій Семенюк.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin