Як зробити Вінницю більш енергоощадливою та екологічною: вінничани обговорили ці питання з міжнародними експертами

Можливості майбутньої співпраці Вінниці з представниками Данії та Норвегії у реалізації заходів Зеленого курсу та альтернативної енергетики обговорила вінницька делегація на VIII Європейському конгресі органів місцевого самоврядування.

Протягом двох днів у Польщі проходив VIII Європейський конгрес органів місцевого самоврядування. У події взяла участь делегація з Вінницької міської ради. У перший день – відбулась презентація інвестиційного потенціалу нашого міста, що важливо для пошуку майбутніх інвесторів.

Також налагоджували контакти з міжнародними партнерами у сфері енергоощадливості та екологічності. Шукали потенційних інвесторів у цих напрямках, оскільки Європейський конгрес органів місцевого самоврядування надає можливість налагодити міжнародну комунікацію та запланувати спільні проєкти. Учасниками цієї масштабної події стали близько 2 тисяч людей. Серед них – керівники польських та європейських органів місцевого самоврядування, представники центральних органів влади, бізнесу, міжнародні експерти тощо.

Директор департаменту економіки та інвестицій Вінницької міської ради Максим Мартьянов розповів на Європейському конгресі про роботу Вінниці у напрямку екологічності та енергоефективності. Адже питання зміни клімату – наскрізна тема Європейського зеленого курсу, нової політики ЄС. Завдяки впровадженню Зеленого курсу у громаді створюються нові можливості для розвитку бізнесу та привабливості інвесторів. І, що дуже важливо, покращується екологічна ситуація.

“Вінниця реалізує Зелений курс, працює над зменшенням рівня викидів вуглецевого газу, розвиває велоінфраструктуру та бере участь у роботі, яка запобігає змінам клімату. А енергоощадливість актуальна завжди, особливо під час воєнного стану, – каже Максим Мартьянов. – Хоча наразі у Вінниці через воєнний стан зменшено видатки на заходи зі збереженням довкілля, деякі заплановані проєкти перенесені на майбутні роки. Втім Вінниця продовжує залучати міжнародних експертів та рухатись в напрямку енергоефективності та покращення екології. Працюємо для комфорту вінничан кожен на своєму місці”.

Під час конгресу Максим Мартьянов обговорив майбутню співпрацю по роботі в напрямку Зеленого курсу з Лайн Хетмосо Хоем, мером округу, р-н Мере-ог-Ромсдал (Норвегія). Про спільні проєкти у сфері екології спілкувався й з представником Данії – мером міста Ронне Джейкобом Тростом.

Під час конгресу йшлось про залучення інвестицій у транспорт з нульовим рівнем викидів, переробку відходів, відновлювану енергетику, підтримку стартапів у сфері зеленої трансформації та багато іншого.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin