Представники департаментів Вінницької міської ради на громадських слуханнях прозвітували про виконання бюджетних програм за 2022 рік

9 березня у Вінницькому обласному молодіжному центрі «Квадрат» представники департаментів міського господарства, житлового господарства, комунального господарства та благоустрою, капітального будівництва й департаменту транспорту та міської мобільності прозвітували перед громадськістю про хід виконання бюджетних програм за 2022 рік. Згуртована та професійна команда Вінницької міської ради працює, щоб мешканці міста отримували якісні послуги та критична інфраструктура працювала стабільно. Адже наразі кожен має працювати на своєму місці.

  • Департамент міського господарства

Попри війну, у Вінниці продовжились роботи з будівництва об’єктів житлово-комунального господарства. Так у 2022 році було завершено будівництво мережі каналізації від Немирівського шосе до вулиці Волошкова.

Минулого року, ще до впровадження воєнного стану, було продовжено роботи по будівництву мережі каналізації на території приватного сектору мікрорайону Старе місто. Загалом вдалось збудувати 0,4 км мережі каналізації.

Також були продовженні роботи по будівництву 4,2 км мереж зовнішнього освітлення та влаштовано 111 світлодіодних енергоощадних світильників.

Одним із пріоритетних завдань було проведення ремонтних робіт на об’єктах капітального благоустрою. Так було завершено роботи з капітального ремонту мереж водопроводу та каналізації 10 об’єктів, загальною протяжністю 1,3 км.

З метою забезпечення комфортного та активного дозвілля для дітей та молоді було облаштовано 6 дитячих та спортивних майданчиків.

Заступник директора міського господарства Олександр Зімбовський зазначив, що у рамках підготовки до опалювального сезону, працівники комунального підприємства «Вінницяміськтеплоенерго» виконали реконструкцію та капітальний ремонт 4,8 км мереж теплопостачання на 57 об’єктах. Також працівники підприємства виконали капітальний ремонт 3 котлів на котельнях міста та капітальний ремонт котельні на вулиці Костя Широцького.

Окрім того, в антикризовому форматі задля забезпечення осель вінничан теплом, у випадку вимкнення електроенергії, було закуплено та встановлено 249 генераторів різної потужності та 2 частотних перетворювачі. Адже для утримання міста під час воєнного стану важлива згуртованість та злагоджена робота і план реагування міської ради.

  • Департамент житлового господарства

Директор департаменту житлового господарства Роман Фурман зазначив, що у 2022 році, на умовах співфінансування були виконані роботи у 96 багатоквартирних житлових будинках. Серед робіт – замінили віконні та дверні блоки, відремонтували систему освітлення з влаштуванням енергоощадних світильників в місцях загального користування та замінили поштові скриньки. Також капітально відремонтували конструктивні елементи у 79 багатоквартирних будинках.

Окрім того, фахівці департаменту приділяли значну увагу ліквідації наслідків збройної агресії російської федерації. Було проведено капітальний ремонт 32 житлових будинків, які отримали значні пошкодження внаслідок теракту 14 липня. Зокрема замінили віконні та дверні блоки у місцях загального користування у 30 житлових будинках, а також провели роботи із капітального ремонту покрівель на 4 житлових будинках.

Також минулого року на замовлення департаменту житлового господарства виконано комплексний благоустрій 12 дворів житлових будинків, провели поточний ремонт 9,32 тис. м2 прибудинкових територій (86 дворів), утримували в належному стані 150,272 тис. м2 міжквартальних проїздів, зелених зон та територій на яких розміщенні контейнери для побутових відходів.

На прибудинкових територіях та прилеглих територіях знесли 480 аварійних дерев, провели санітарну обрізку 2600 дерев, викорчували 600 пнів, висадили 1000 саджанців.

  • Департамент комунального господарства та благоустрою

Департаментом комунального господарства та благоустрою за минулий рік було відновлено 46,8 тис. м2 дорожнього покриття. Варто зазначити, що коштом капітальних видатків будівельники завершили 5 великих інфраструктурних об”єктів, загальною протяжністю в понад 1,5 км.

Минулого року, на умовах співфінансування, вдалося заасфальтувати 21 вулицю в приватному секторі загальною протяжністю 4,6 км, та площею в майже 19 тис. м2.

Також капітально відремонтували контейнерний майданчик на вул. Славетній. Облаштували сходи по вулиці Огієнка, які активно використовуються мешканцями прилеглих вулиць. Встановили додаткове освітлення та лотки для відведення атмосферних опадів. Замінили турнікетне огородження на двох ділянках на вулиці Келецькій (75 м) та на вулиці Городецького (138 м).

Окрім того, на умовах співфінансування з громадською організацією «Клуб Ділових Людей» відремонтували перший в Україні інклюзивний дитячий майданчик, що знаходиться на території Вишенського парку.

Директор департаменту комунального господарства та благоустрою Юрій Семенюк зазначив, що наразі триває капремонт вулиці Юрія Смірнова. Там передбачене нове якісне дорожнє покриття, тротуари, нові LED-ліхтарі та паркувальні місця. Роботи на цьому об’єкті планується завершити за умови сприятливої погоди найближчим часом.

  • Департамент капітального будівництва

В умовах війни актуальним питанням стало облаштування укриттів у закладах охорони здоров’я, закладах освіти та закладах соціальної сфери. Адже міська влада перейшла від стратегічного планування до оперативних задач.

Так департаментом капітального будівництва було облаштовано споруди цивільного захисту в 44 закладах освіти: 20 дошкільних закладів та 24 ліцеях. На цих об’єктах понизили рівень підлоги у підвальних приміщеннях, облаштували аварійні входи, зробили опорядження у приміщеннях підлоги, стін та стелі. Облаштували санвузли, змонтували систему освітлення з аварійним живленням. Облаштували мережі для підключення генераторів, системи вентиляції.

Окрім того, триває капітальний ремонт укриттів у двох закладах охорони здоров’я та капітальний ремонт захисної споруди цивільного захисту по вулиці Замостянська, 34, площею 1,651 тис. м2.

Також заступник директора департаменту капітального будівництва Олександр Іваниця зазначив, що, у рамках подолання наслідків ракетного удару 14 липня, капітально відремонтували квартири №1 та №2 на вулиці Бевза, 2 загальною площею 82 м2.

  • Департамент транспорту та міської мобільності

Департаментом транспорту та міської мобільності, у рамках компенсаційних виплат на пільговий проїзд автомобільним та електротранспортом окремим категоріям громадян, минулого року реалізували 7 131 пільгових проїзних квитків учнів загальноосвітніх шкіл та 2 377 пільгових проїзних квитків студентів у кількості.

Утримували у належному стані 114 світлофорних об”єктів, адже це питання безпеки вінничан. Встановили та замінили 307 дорожніх знаків. Нанесли 123 км повздовжньої та 15,310 тис. м2 поперечної дорожньої розмітки. Замінили 80 інформаційних панелей із розкладом руху на автобусних зупинках та замінили 161 інформаційну панель із розкладом руху на трамвайних та тролейбусних зупинках.

До моменту реорганізації 2 серпня 2022 року, у рамках якої департамент енергетики транспорту й зв’язку переформували в департамент транспорту й міської мобільності, надавали послуги із забезпечення діяльності з виробництва, транспортування, постачання теплової енергії. Надано послуги з технічного обслуговування та поточного ремонту зовнішніх каналізаційних мереж та каналізаційної насосної станції, що були передані з балансу Деснянської селищної ради та виконали 2 поточні ремонти водопровідних мереж.

Директор департаменту транспорту та міської мобільності Андрій Сорокін зазначив, що одним з актуальних та важливих питань є заміна морально й технічно застарілих енергозатратних тролейбусів ЗіУ-9. У рамках заміни тролейбусного парку закупили 20 тролейбусів «Solaris Trollino 12». Також на базі тролейбусного депо зібрали один тролейбус «VinLine» з автономним ходом. На сьогодні вулицями міста курсує 16 тролейбусів «VinLine», 12 з яких з автономним ходом. У майбутньому, задля забезпечення якісних та комфортних умов пересування вінничан, у тому числі мешканців приєднаних територій, планується і надалі збирати власні тролейбуси з автономним ходом та продовжити придбання тролейбусів «Solaris».

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin