Від Сабарова до Кемпи: У 2020 році планують масштабне очищення Південного Бугу

Цього року у Вінниці запланований початок першого етапу очищення Південного Бугу. Проведення робіт передбачається від мостового переходу об’їзної дороги до школи №29 Загальна протяжність складає понад 3 км. , Також згідно з планом передбачається очищення водойми в районі острову Кемпа.

Про це повідомляє Вінниця.інфо з посиланням на річний звіт міського голови Сергія Моргунова.

Відомо, що обласний центр вже виготовив проектно-кошторисну документацію на поетапне очищення річки в межах міста. Придбали два земснаряди.

«Питання якості питної води для нас усіх є досить актуальним. Одним із елементів вирішення цього питання є очищення річки Південний Буг. Ми в цьому році придбали другий земснаряд та відповідну баржу, щоб проводити відповідні роботи, виготовили і затвердили проектно-кошторисну документацію щодо очистки всієї річки Південний Буг в межах міста: від мосту на окружній по вулиці Київській і завершуючи Сабарівською дамбою. Це близько 12,7 км. В цьому році ми розпочали підготовчі роботи на першому етапі – це перших три кілометри: від моста на Київській окружній до 29 школи», – коментував Сергій Моргунов.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin