До Міжнародного дня щастя для “сонячних діток”, діток переселенців та дітей з кризових вінницьких родин влаштували концерт і перегляд мультфільму “Мавка. Лісова пісня”

Перед початком перегляду мультфільму діти влаштували невеликий концерт: вони співали і танцювали під патріотичні пісні, також декламували українську поезію. На захід прийшла і Алла Девʼята. Жінка виховує доньку, якій діагностували синдром Дауна.

“Нам важливі такі заходи, ми можемо поспілкуватися з матусями, які мають однакові проблеми та виклики. Такі заходи також цікаві нашим діткам, вони відчувають, що не є відокремленими від нашого суспільства”, – говорить Алла Девʼята.

Захід організувала міжнародна релігійна місія “Карітас-спес-Вінниця” у партнерстві з міським центром соціальних служб. Від релігійної місії учасники заходу отримали подарунки.

“У час повномасштабної війни дітки обмежені у можливості відвідувати якісь заходи. Тому наша місія вирішила у Міжнародний день щастя влаштувати українським діткам невеличке свято”, – говорить директор релігійної місії “Карітас-спес-Вінниця” Євген Маркевич.

Усі дітки рівні і мають однакові права, наголосила директорка департаменту соціальної політики міської ради Валентина Войткова. Вона вручила подяки директору релігійної місісї “Карітас-спес-Вінниця” Євгену Маркевичу та очільниці громадської організації “Вінниця Даун Синдром” Марині Григорцевій за активну залученість у життя громади та підтримку “сонячних діток”.

“Міська рада підтримує громадські організації, які мають соціальну спрямованість, допомагають діткам, які знаходяться в складних життєвих обставинах та внутрішньо переміщеним особам. Зокрема, ми надаємо фінансову підтримку. Торік з бюджету громади ми виділили кошти на підтримку громадської організації “Вінниця Даун Синдром”. Сьогодні Міжнародний день щастя, і важливо, аби кожна людина, кожна дитина відчувала себе щасливою, аби ми мали більше приводів посміхатися, навіть у такий складний час”, – говорить директорка департаменту соціальної політики міської ради Валентина Войткова.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin