Сергій Моргунов: У Вінниці вийшли на маршрути ще 9 тролейбусів Solaris з низькою підлогою

Сьогодні, 30 березня, очільник громади Сергій Моргунов оглянув ще 9 тролейбусів «Solaris Trollino 12», які були закуплені в польському Любліні для заміни застарілих та енергозатратних радянських ЗіУ-9. Відсьогодні вони будуть рівномірно розподілені по всім тролейбусним маршрутам Вінниці. Як зазначив міський голова, головна мета – покращення інклюзивності та комфорту перевезень.

Міський голова зауважив, що як водії, так і пасажири уже оцінили якість отриманих тролейбусів.

«Ми сьогодні поспілкувалися з водійками та водіями, які до того працювали на ЗіУ, вони відзначають той фактор, що ці тролейбуси набагато зручніші в користуванні й в роботі, – зазначив Сергій Моргунов. – Люди у місті загалом теж позитивно сприймають, наскільки ми це бачимо. Нагадаю, що ці тролейбуси на 30% менше споживають електроенергії й це теж, з економічної точки зору, має значення для самої транспортної компанії».

Сергій Моргунов наголосив на важливості створення комфортних й інклюзивних умов у громадському транспорті Вінниці.

«Наше завдання максимально перейти на низькопідлогові тролейбуси, – зазначає Сергій Моргунов. – На сьогоднішній день 120-130 тролейбусів виходять на лінії, фактично 2/3 – низькопідлогові. Наразі маємо 40 «Богданів», 19 «VinLine» і 20 «Solaris Trollino 12». Але це не межа і ми будемо далі рухатися в цьому напрямку, щоб шукати варіанти заміни тролейбусів ЗіУ на низькопідлогові. Ми постійно будем покращувати громадський транспорт. Відпрацьовуємо також варіанти можливості отримання по різних державних та міжнародних програмах ще й електробусів».

Нагадаємо, загалом за кошти міського бюджету закупили 20 тролейбусів «Solaris Trollino 12» для покращення системи громадського транспорту.
Ця серія тролейбусів добре зарекомендувала під час експлуатації у багатьох європейських містах – Польщі, Італії, Португалії, Франції, Словаччини, Чехії, Австрії, Німеччини та інших.

Перед випуском на маршрути провели сертифікацію тролейбусів, також встановили валідатори та пофарбували у традиційні кольори вінницького електротранспорту.

У департаменті транспорту та міської мобільності зазначають, що тролейбуси рівномірно розподілені на всі маршрути міста, аби забезпечити комфортні умови для перевезення маломобільних груп населення.

«Наразі вкрай важливо забезпечити комфортні умови пересування громадським транспортом для вінничан та гостей міста, – зазначає Андрій Сорокін. – Випуск тролейбусів «Solaris Trollino 12» дозволяє збільшити кількість низькопідлогових тролейбусів на всіх маршрутах міста, що своєю чергою дозволяє забезпечити перевезення пасажирів на кріслах колісних та інших маломобільних груп населення з кращим інтервалом. Також враховуючи відмінність конфігурації салону «Solaris Trollino 12» від інших низькопідлогових тролейбусів, а саме інше розташування місця для крісел колісних, закликаємо мешканців при поїздках у тролейбусах «Solaris Trollino 12» сприяти пасажирам на кріслах колісних і надавати їм безперешкодний проїзд по салону до відведеного місця розташування крісла».

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin