У Вінницю прибув перший трамвай «Tram2000»

1 квітня у рамках другого етапу проєкту «Цюрихські трамваї», до Вінниці зі Швейцарії прибув перший трамвайний вагон «Tram2000». Про це на своїй фейсбук-сторінці та телеграм-каналі написав міський голова Сергій Моргунов.

«Донедавно ці трамваї ходили у Цюриху — тепер будуть служити вінничанам. Сьогодні прийшов перший вагон Tram2000. Загалом цього року Вінниця зможе отримати 16 трамваїв, як передбачають домовленості зі швейцарськими партнерами. Адже транспорт знімають з маршрутів Цюриха поступово, – зазначив Сергій Моргунов. – Швейцарія підтримує розвиток Вінниці з 2006 року – це не просто наші стратегічні партнери, а друзі. Без цюрихських трамваїв вже важко уявити наше місто. Головне, що людям вони подобаються. А ми і далі будемо продовжувати курс на оновлення муніципального транспорту, який має бути зручним, інклюзивним та екологічним».

Також він додав, що для пасажирів ця модель трамваїв більш комфортна, порівняно із вже звичними для вінничан «Mirage» та «Karpfen»

«У салоні м’які сидіння та хороша система вентиляції. З технічного боку – вони ще й ощадніші у споживанні електрики. Мають сучаснішу систему керування», – зазначив Сергій Моргунов.

У департаменті транспорту та міської мобільності зазначають, що у рамках першої поставки, найближчими днями приїде ще 7 таких вагонів, а до кінця поточного року Вінниця загалом матиме 16 трамваїв «Tram 2000».

«Це перший трамвай із 8, які загалом мають бути в першій поставці у рамках другого етапу Меморандуму, наступні 7 трамваїв ми очікуємо найближчими днями, – зазначає директор департаменту транспорту та міської мобільності Андрій Сорокін. – Починаючи з сьогоднішнього дня, будемо приступати відповідно до адаптації та всіх робіт, які необхідно провести задля того, щоб якнайшвидше випустити трамваї на лінії. Загалом по другому етапу меморандуму співпраці зі Швейцарською Конфедерацією по поставці трамвайних вагонів маємо отримати 35 одиниць. До кінця цього року мають прибути ще 8 трамвайних вагонів. Отже, за всіх сприятливих обставин, цього року матимемо 16 вагонів».

У Вінницькій транспортній компанії зазначають, що перед випуском на лінії, ці трамваї мають пройти ряд технічних та юридичних процедур. Окрім того, отримані трамваї потрібно буде адаптувати до вимог українського законодавства.

«Перший етап – це випробування спеціалізованою лабораторією, далі сертифікація щодо вимог законодавства України, потім реєстрація в інспекції електротранспорту, підготовка на лінію й технічне обслуговування, – зазначив виконувач обов’язків генерального директора Вінницької транспортної компанії Олександр Нечаєв. – До кожного вагона наші фахівці будуть підходити індивідуально. Що стосується адаптації до умов українського законодавства, то це встановлення передніх та задніх поворотів, стоп-сигналів, дзеркал заднього виду, в тому числі лівого, тобто праве є, а ліве не використовувалось, і встановлення повністю нашої інформаційної системи, а також – систем оплати проїзду».

Нагадаємо, що співпраця Вінниці зі Швейцарією у різних сферах триває ще з 2006 року. У рамках другого етапу проєкту «Цюрихські трамваї» Вінниця має отримати 35 трамваїв «Tram 2000». Варто зазначити, що під час першого етапу (2006-2011 роки) Вінниця отримала 116 трамвайних вагонів.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin