У холі Вінницької міськради відкрилась виставка робіт фотографа Костянтина Ревуцького

Сьогодні, 10 квітня, у холі Вінницької міської ради відкрилась фотовиставка робіт вінничанина Костянтина Ревуцького «Kyiv Аttacked». На знімках відображені наслідки руйнування міст Київської області російськими військовими. Експозицію презентовано за підтримки Вінницької міської ради.

Виставка «Атака на Київ» містить 15 фоторобіт. Ірпінь, Гостомель, Буча…

У містах і містечках, які зазнали численних руйнувань, Костянтин Ревуцький намагався закарбувати справжнє обличчя війни.

Під час відкриття експозиції до присутніх звернувся директор департаменту культури ВМР Максим Філанчук.

«З 24 лютого розпочались абсолютно інші реалії та ці реалії ми згадуємо сьогодні. Ми не маємо права забувати їх і ми їх не забудемо. Адже на цих світлинах чиєсь обірване життя, обірвана доля, після якої залишилось мовчання… Але митці такі, як Костянтин, роблять усе, аби майбутні покоління могли творити свій справжній генетичний код, код нашої нації», – говорить Максим Філанчук.

На знімках Костянтина Ревуцького зображено наслідки ракетних обстрілів та військової агресії росії на Київщині. Вони створюють відчуття реального перебування в містах, які стали жертвами геноциду українського народу, але залишилися Містами-Героїв, Містами-Героями.

Автор фоторобіт зазначив, що зробив декілька поїздок після деокупації Київщини, аби детальніше задокументувати, зафіксувати злочини російських військових. Він подякував Вінницькій міській раді та департаменту культури за можливість продемонструвати вінничанам та гостям міста промовисту правду про наслідки окупації Київщини та наголосив, що цю правдиву історію має побачити увесь світ.

«Далі цю виставку разом з командою ми плануємо показати й за кордоном, зокрема у Варшаві», – зазначив Костянтин Ревуцький.

У холі Вінницької міської ради виставка експонуватиметься до 21 квітня, вхід вільний.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin