«Будьте гордістю Нацполіції України», – Сергій Моргунов привітав у Вінниці випускників Харківського національного університету внутрішніх справ

Сьогодні, 12 квітня, у Вінниці відбулися урочистості з нагоди першого випуску курсантів Харківського національного університету внутрішніх справ. Нагадаємо, заклад релокувася до нашого міста у зв’язку з початком повномасштабного вторгнення. Наразі у ньому омріяний фах змогли здобути чимало юнаків і дівчат.

Церемонія вручення дипломів та посвяти у захисники правопорядку відбувалася на площі Стуса, де урочисто вишикувався особовий склад університету, зібрались почесні гості та батьки випускників. На початку заходу присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять Героїв, які поклали свої життя за єдність та незалежність України, а також правоохоронців, які загинули під час виконання службових обов’язків.

Пізніше випускники отримали дипломи та лейтенантські погони. Звертаючись до офіцерів, очільник громади Сергій Моргунов зазначив, що на їхню долю випав нелегкий час, але вони мають із гідністю пройти всі випробування.

«Від всієї Вінницької територіальної громади й міста, в якому ви провели останній рік свого навчання, вітаю вас з отриманням офіцерських звань і погонів. Сподіваюся, що за останній роки свого навчання ви утвердилися в своєму виборі, тому що ваша робота – це служіння суспільству, захист людей, і треба мати сміливість і мужність взяти на себе таку високу відповідальність, – сказав міський голова. – Тож бажаю вам, щоб ви були вірні присязі, щоб ваша робота приносила в першу чергу повагу і підтримку від людей та щоб завдяки вам українці були горді українською Національною поліцією».

З новим етапом у житті привітав офіцерів і голова Вінницької обласної Ради Вячеслав Соколовий. Він, зокрема, побажав молоді стати прикладом для майбутніх поколінь правоохоронців.

«У цей дуже відповідальний час ваша мужність, ваш патріотизм є запорукою швидкої перемоги для України над ворогом!» – наголосив він.

А заступник начальника Вінницької обласної військової адміністрації Андрій Кавунець зауважив: «Знання, закон та честь – відсьогодні це не просто слоган вашого університету, відсьогодні це ваш життєвий принцип».

Першими дипломи про вищу освіту отримали відмінники навчання, також цього дня за видатні професійні здобутки були відзначені й викладачі закладу.

«Сьогодні у 413-й день війни ви поповнюєте лави офіцерів поліції та єднаєтесь із усіма поколіннями захисників України. Впевнені, що ви бачили героїчну працю поліцейських, які з перших хвилин повномасштабного вторгнення прийшли на допомогу людям і нині продовжують рятувати, евакуйовувати, захищати. Без перепочинку та права на помилку, – зазначив, вітаючи випускників, заступник Голови Національної поліції України полковник поліції Геннадій Федорюк. – Тож і ви, випускники, маєте бути готовими до виконання цих надважливих завдань та в будь- яких обставинах залишатися відданими присязі».

А начальник ГУНП у Вінницькій області Іван Іщенко підкреслив, що відсьогодні молоде поповнення вступає до лав Національної поліції: «Я радий вас вітати в нашій великій родині поліцейських і впевнений, що своїми здобутими знаннями ви тільки покращите нашу роботу, зробите вагомий внесок у перемогу нашої України».

Цей випуск для ХНУВС – знаменний. Адже він другий за час повномасштабної війни. Про це повідомив у своєму листі-зверненні до новоспечених лейтенантів ректор вишу, генерал поліції 3 рангу Валерій Сокуренко. Від його імені офіцерів привітав проректор університету полковник поліції Сергій Бортник.

«Більшість із вас поїдуть працювати на схід нашої країни, підтримувати правопорядок та допомагати налагоджувати життя людей на деокупованих територіях, виявляти диверсантів, посібників російського агресора, колаборантів. Ви служитимете у слідчих підрозділах, підрозділах карного розшуку, дізнання, превенції, інформаційно-аналітичної підтримки, кадрового забезпечення, кіберполіції та стратегічних розслідувань Нацполіції України. Багато з вас доєдналися до об’єднаної штурмової бригади «Лють» Гвардії наступу, аби знешкодити окупантів, стримувати та давати відсіч. Будьте сильними і незламними, любіть свій рідний край, свою землю, свій народ, беззастережно вірте у нашу перемогу, наближайте її своєю відданою службою», – йдеться у листі.

Однією із тих, хто вже завтра приступить до виконання своїх професійних обов’язків – вінничанка Ольга Чорна. Випускниця каже, вибір працювати у поліції зробила свідомо, щоб продовжити сімейну династію.

«Мені дуже сподобалося навчання в університеті, наш дружний колектив. Сподіваюся, що ми й подальшому не розгубимо наші зв’язки і так само будемо підтримувати їх із викладачами», – розповіла дівчина.

У подальшому Ольга планує вступити на магістратуру і продовжувати навчання без відриву від виконання своїх службових обов’язків.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin