«Срібло» та «бронзу» привезли вінницькі шахісти з Полтави

Артем Андрієнко, Павло Паславський, Олексій Гнатюк, Анна Кавун, Анастасія Кравченко та їхній тренер-представник Анатолій Яворський, який опікувався та готував команду до перемоги, показали свої професійні здібності та бойовий дух на турнірі.

Навіть те, що на початку змагань учасників спіткали деякі невдачі, не зіпсувало їхній настрій та бажання перемогти, зазначив тренер.
«Спочатку наша команда виходила на третю сходинку. Втім згодом наші спортсмени уважно розглядаючи кожен хід та, роблячи правильні стратегічні рішення, заслужено здобули друге місце на змаганнях», – розповів Анатолій Яворський.

Загалом, участь у турнірі взяли 36 шахістів із 30 закладів загальної середньої освіти України.

«Шахи розвивають здатність і звичку до прийняття складних рішень, у тому числі в житті. Тим, хто грає в шахи, простіше зважитися на якийсь зовні ризикований крок, що веде до великих змін, ніж людям, далеким від цієї гри», – каже директор Вінницької міської дитячо-юнацької спортивної школи № 6 Микола Боднар.

Вінницькі спортсмени довели, що шахи – це не розважальна гра, а справжній спорт, де перемога залежить від вміння думати стратегічно та відважно діяти.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin